ZenészmagazinMegteremtettük a csepeli bunkerpop stílust!

Zenészmagazin | 2019. Október 25., Péntek 17:00

A napokban a Nortyx Records gondozásában jelent meg Pablo Chandez Lent című kislemeze, mely teljes egészében meghallgatható a nagyobb zenei portálokon.

blog_44_20191016143202_oBdfV 700x.jpg

 

A Pablo Chandez zenekar a csepeli bunkerpop stílus megteremtője. A számokat átjárja az indusztriál életérzés, a magyar rögvalóságból virágzó fantázia. Dalaik olyan hangulatokat ragadnak meg, amikben mindannyiunknak volt már része. Vallanak az elhagyatottságról sorozatos szerelmi csalódások után, függőségek szorításáról, de arról is, milyen nagyszerű dolog egy apró csodát megosztani a világgal.  

 

A banda a gitáros Tóth Attila és a basszusgitáros Juriga Dávid kezdeményezésére alakult. Gimnáziumi jó barátok és mindketten zenebolondok, a közös alkotómunka így kézenfekvő volt. Hozzájuk csapódott 2016-ban a szintén csepeli, szintén Jedlik-es Kónya Gábor dobos, és a nyíregyházi származású, de egyetemet már Budapesten végzett Sinka Fruzsina énekes. A zenekar hangzása 2018-ban lett teljes Feller Tímea hegedűssel, akit egy koncerten a közönség soraiból csábított el a „Pablo”. Véletlenül (?) az összes tag mérnök, és mindannyian tanultak klasszikus, és/vagy könnyűzenét.blog_44_20191016143202_iFfyd 700x.jpg

 

 

Az első évek ennek a sokrétű zenei előképzettségnek és inspirációnak a koherens egységgé formálásával teltek – így született meg végül a bunkerpop stílus, és a Lent című kislemez.

 

A zenekar nagy erőkkel dolgozik első nagylemezének kiadásán, belső információként elárulták, hogy már csőben van több új szám, néhánynak már a stúdiófelvétele is elkészült. Évente 4-5 koncertet adnak, jellemzően Budapest kult koncerthelyein. Ha figyelitek az oldalukat, olyan helyeken találkozhattok velük, mint a Dürer, a Gólya, az Ellátóház, vagy az Auróra. blog_44_20191016142121_dzOYy_500x.jpg

 

 

A Pablo Chandez Lent című kislemeze meghallgatható, és megvásárolható a nagyobb digitális zenei áruházakban.


A hangfelvétel a Nortyx Hangstúdióban készült: https://hangstudio.hu/
Kiadja a Nortyx Records © 2019


Spotify: https://spoti.fi/2OSn05h
iTunes: https://apple.co/2oPLIs6
GooglePlay: http://bit.ly/2oLR5IX
Deezer: http://bit.ly/2MJsf4A
Letöltés: http://bit.ly/2IUM1Ja

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.227637 másodperc.