ZenészmagazinMeghalt Alexi Laiho, a Children of Bodom frontembere

Zenészmagazin | 2021. Január 04., Hétfő 17:00

41 évesen elhunyt Alexi Laiho, a Children of Bodom énekes-gitárosa, olvasható a hír a zenész Facebook-oldalán. Laiho, aki az elmúlt években egészségügyi problémákkal küzdött, múlt héten halt meg Helsinkiben lévő otthonában.

Alexi_Laiho 650x.jpg

 

Fotó: Stefan Bollmann

 

Az 1993-ban – eredetileg Inearthed néven – alapított dallamos death metalt játszó Children of Bodom az egyik legismertebb finn metalegyüttes volt és 2019 végén oszlott fel. Abban az időben beszélt Laiho arról is, hogy a múltban gondjai voltak az alkoholfogyasztással. Valamivel később megalapította Bodom After Midnight nevű együttesét. A zenekar három dalt és egy videoklipet készített, melyek a közeljövőben jelennek majd meg. Laiho a Children of Bodom mellett játszott még a Sinergy, a The Local Band és a Kylähullut nevű együttesekben is.

 

Alexi Laiho magasan jegyzett gitáros és dalszerző volt a metal és kemény rock műfajában, ESP gitáron játszott, és a márka talán leghíresebb európai endorsere volt, számos signature modell fűződik nevéhez. Halálának pontos okáról nincsen semmi hír, állítólag régóta küzdött egészségügyi problémákkal, ennél többet egyelőre sehol a nemzetközi szaksajtóban nem közöltek.

 


 

https://www.facebook.com/AlexiLaihoOfficial

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.115886 másodperc.