ZenészmagazinMargitszigeti fák, itt van Johnny K. Palmer új klipje

Zenészmagazin | 2019. Június 07., Péntek 10:00

Visszatér a színpadra hazánk egyik legsikeresebb és legsokoldalúbb dalszerző-szövegírója, méghozzá egy olyan magyar nyelvű dallal, amely a Budapest dal 2019 pályázat egyik kiemelkedő pillanata.

_MG_5739_700x.jpg

 

 

 A Margitszigeti fák Johnny K. Palmer első önálló magyar nyelvű szerzeménye, ráadásul a Budapest dal 2019 albumhoz és dalhoz kapcsolódó, olimpikonokkal teli klip május 30-án, a dalszerző-szövegíró-énekes születésnapján jelent meg.

 

A Budapesten született dalszerző-szövegíró-előadó-producer jamaikai-etióp lelkészcsaládból származik: édesapja itt szolgált, majd a család Ausztriába költözött, de Johnny K. Palmer hosszabb-rövidebb ideig élt az USA-ban és Németországban is.  Johnny az eltelt évek során gyakorlatilag a teljes magyar pop élvonallal – Wolf Katitól, Radics Gigin át Bereczki Zoltánig – dolgozott mint dalszerző, szövegíró vagy producer, írt gospel, soul, pop, rock ihletettségű dalokat, musicalt, sőt grafikai design tanulmányainak köszönhetően a vizuális művészetekhez nemcsak, hogy jó érzéke, de szakmai tudása is van. Most mégis úgy döntött, hogy 2019-ben ismét visszatér a mikrofon mögé.

 

 

 

 

 

„Johnnyval éppen egy közös Arany Timi-dalon dolgoztunk együtt, amikor meghirdették a Budapest dal 2019 versenyt, én pedig arra gondoltam, hogy szívesen beadnék egyet. Johnny nagyon lelkesen fogadta az ötletet, mondta, hogy van egy új dala, ami épp beleillene ebbe az idei sportos témába, és 10 év után szívesen énekelne magyarul” - meséli Major Eszter, a dal szövegírója.

 

Budapest idén Európa sportfővárosa, így az ez évi Budapest dal 2019-re kifejezetten sporttal kapcsolatba hozható motivációs dalokat vártak, amelyeket edzés-sportolás közben hallgathatók.

 

„Én hoztam egy dalt, amit a tavalyi Songwriters' Songbook Campen írtunk Barabás Dáviddal, ezt magyarítottuk Eszterrel. A Margitszigeti fák bemondást is ő hozta, ő adta az ötletet, hogy a Margitszigetről szóljon a dal, ahova eleve rendszeresen járok futni, úszni a Palatinusra. Nekem a Margitsziget egyfajta békesség szigete, ahol megnyugvást talál az ember. Nem is tudtam volna jobban kitalálni. Nagyon hálás vagyok Eszternek, hogy arra ösztönzött, hogy ezt csináljuk meg”– mondja Johnny.

 

 

 

tSv6djic_700x.jpg

 

 

 

A kicsit tropical hangulatú Margitszigeti fák ennek szellemében íródott, így a dalhoz kapcsolódó kliphez Johnny neves olimpikonokat hívott meg Tóth György Jr. sportmenedzser segítségével. Jelen van a klipben Sztankovics Anna, a Career Sport menedzselt versenyzője, kétszeres ifjúsági olimpiai bronzérmes mellúszó, aki 2018-ban, 50 m mellen megdöntötte Hosszú Katinka 2014-ben felállított országos csúcsát és új országos rekordot állított be, Gercsák Szabina U23-as Európa-, junior világ- és Európa- valamint ifjúsági olimpiai, világ- és Európa-bajnok válogatott cselgáncsozó, Kiss Balázs serdülő vb-bronzérmes, világbajnoki bronzérmes, és Takács István birkózók, Solner Dániel tornász és Szilágyi Vilmos testépítő.

 

 

Ym6QGsWs_700x.jpg

 

 

„Ez a dal egy kezdőpont és nagyon kíváncsian várjuk a reakciókat, de már most dolgozom további dalokon, keresek új és érdekes partnereket, lehetőségeket, hogy hamarosan színpadra tudjam vinni, és így személyesen is megmutatni a közönségnek” –  zárja gondolatait Johnny.

 

 

ZFkLIQIP_700x.jpg

 

A Magneoton által megjelentetett teljes Budapest dal 2019 album itt hallgatható meg:
https://spoti.fi/2WrEs4M


www.johnnykpalmer.com
https://www.facebook.com/officialJKP/
Instagram.com/officialjkp
www.magneoton.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.176804 másodperc.