ZenészmagazinKóser Rock a Hétkerből

Zenészmagazin | 2019. Szeptember 09., Hétfő 12:00

A STETL első dala a Szterotípiák címet kapta. A dalban a negatív zsidó sztereotípiák állnak szemben a valós tényekkel.

image1_700x.jpg

 


A STETL (a jiddis szó jelentése város) négy éve alakult Budapesten. Eleinte zsidó népdalok feldolgozásával léptek fel elsősorban zsidó eseményeken. 2019 tavaszán egy zenei, koncepcióbeli és tagcserés „reset” után teljesen átalakult a zenekar, az alapító énekes, szövegíró Kovács Gergőhöz tapasztalt rock, metal és jazz zenészek csatlakoztak. Váradi János dobos a heavy rockos Gépmadárból érkezett. Tímár Péter basszusgitáros az Unforeseen, Kovács Marci gitáros pedig a Gamma Baby oszlopos tagja. Yana Bybina orosz szaxofonos hölggyel kezdték kialakítani a fúvós szekciót, amely a többek között a Tárkány Művekből is ismert Pázmándi Gergely klarinétos, szaxofonos valamint az ország egyik legjobb és leginkább foglalkoztatott (pl. Budapest Jazz Bones, NJC Big Band, Fővárosi Rapcirkusz, Irie Maffia...) pozanosa, Csapó Krisztián csatlakozásával lett teljes.

 

Az új irány elrugaszkodik a zsidó népdal-feldolgozásoktól, magyar és alkalmanként jiddis nyelvű, klezmer alapú rock és világzene, mely showcase események, hazai és külföldi fesztiválok színpadaira készül.

 

A STETL első dala a Szterotípiák címet kapta. A dalban a negatív zsidó sztereotípiák állnak szemben a valós tényekkel.

 

 

 

 

Az idei EFOTT fesztiválon debütált az új STETL. Budapesten szeptember 7-én a Pozsonyi Pikniken valamint szeptember 9-én az Ausztrál Lagerstein lemezbemutató turnéjának vendégeként az S8 Underground Klubban voltak, illetve lesznek láthatók.

 

www.facebook.com/stetlzenekar

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.745367 másodperc.