ZenészmagazinItt a Strong Deformity énekesének új klipje

Zenészmagazin | 2019. Április 01., Hétfő 10:00

A szombathelyi, kemény rockot játszó Strong Deformity zenekarról már korábban írtunk, most a frontemberük, Fekete Károly jelentkezett YLEM szóló projektjével.

 

700x.jpg

 

 

Legfrissebb dala a Haoma, már elérhető a világhálón. A különös hangulatú új számot a Strong Deformity basszerosával, Kováts Tibby-vel készítették el.

 

 „Az alapot Tibba hozta, ami igazából egy 5-6 perc hosszúságú loopból, valamint egy gregorián kórusból állt. Ehhez írtam meg a dal szövegét, ami a későbbiekben beindította az ötletelést, hogy milyen irányba tereljük a mű hangszerelését. Azt hiszem, hogy nyugodtan maradhatunk a „dark” jelzőnél. Én, személy szerint más címkét nem aggatnék rá, azt tegyék meg inkább a hallgatók.

 

Most is többféle stílusból dolgoztunk, sok előadót, zenei hatást vettünk elő, míg ez az utolsó, végleges verzió összeállt. Azt hiszem, hogy sikerült kimaxolni a témát, és olyan messzire jutni a kiindulási ponttól, hogy amikor visszatekintettünk a zenei alapra, csak gyermeki csodálkozással tudtunk magunk elé bambulni. Mivel semmiféle szerződéses időpont nem köti ezt a projektet, ezért külön öröm volt, hogy volt idő bíbelődni apró részletekkel és csiszolgatni a darabot. Bár az Ylemmel egyelőre lemezt nem terveztünk, ettől függetlenül több dalötlet van a tarsolyunkban.

 

Hosszabb távon az a célom ezzel a projekttel, hogy jobban ki tudjon majd bontakozni egy komplett anyag formájában. Ylem karakterét tekintve gondolom mindenki számára nyilvánvaló, hogy sohasem a strandlabdás-napfényes irányból fogja megközelíteni a mondanivalóját, viszont műfaji korlátok közé nem szándékozom beszorítani őt” – mesélte az új projektről Fekete Károly.

 

 

 

A Haomához a videoklipet ismételten a Digital Capture-rel álmodták meg, és a budai hegyekben, valamit egy II. világháborús barlangi óvóhelyen forgattak.

 

Ami a Strong Deformity-t illeti, egy új anyag készítésébe kezdtek, melynek az előmunkálatai már áprilisban megkezdődnek. Ezt az anyagot szeretnék még az év vége előtt publikálni. Április közepén a teljes csapat elvonul a Pilis szívébe egy tíznapos alkotótáborba, ahol ennek az anyagnak az alapjait szeretnék lerakni. Nagy izgalommal néznek a dolog elé, mert csúcs szuper helyen lesznek, fantasztikus emberekkel-vendégekkel és az összes körülmény a kreatív munkát fogja támogatni. A tábor ütemtervéről, részleteiről teljes forgatókönyvet írtak, úgyhogy kudarc kizárva… Természetesen kamerákkal is készülnek majd, tehát werk film a láthatáron.

 

Strong Deformity Facebook: https://www.facebook.com/strongdeformity

YLEM Facebokk: https://www.facebook.com/ylemmission/

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.151722 másodperc.