ZenészmagazinHoneybeast – Nyakamon az ünnep!

Zenészmagazin | 2019. November 26., Kedd 13:00

"Plázákban tüntetés / Jingle Bells büntet, és / Santa Claus enyhén piás" – szól a legújabb Honeybeast dal verzéje. Egy karácsonyra szánt ajándék, egy felszabadítóan őszinte vallomás az élet ünnepi eposzáról. A zene áradása, emlékek, feltépett sebek és aranyló áldás minden...

Honeybeast-Nyakamon_Az_Unnep-pr_foto-scaled 700x.jpg

 

 

2019-ben minden eddigi koncertrekordját megdöntötte a zenekar, így év végére pont olyan karácsonyi pihenést érdemelnek, amelyet mindenkinek kívánnak legújabb dalukkal. Mindenekelőtt és mindenek után is őszintét! Bencsik-Kovács Zoltán az a fajta alkotó, aki ebben nem ismer kompromisszumot; főleg nem akkor, ha a karácsony szentségével találja magát szemben. „Szokatlan lehet tőlünk egy ünnepi dal, pedig a karácsony pont az a fajta kiélezett, sűrített élet, ami érdekel minket” – foglalja össze a szerző.

 

„Szeretem ezt a dalt, mert önazonosnak érzem. Nem cukormázos, nem giccses. Az akusztikus hangszerelésen keresztül Zoli esztétikusan teremti meg az ünnepi hangulatot” – fejti ki Tarján Zsófi.

 

Mint minden karácsonyi dalban, itt is megjelenik egy varázs hangszer – nem éppen szokványos megoldás – a hárfa. „Egy szerencsés ismeretség adta az ötletet. A fogorvosom lánya Olasz Flóra, hárfaművész működik közre a dalban” – meséli Zoli, aki azt is elárulta, hogy a szinte teljesen akusztikus hangszereléssel is az intimitás megteremtése volt a céljuk.

 

„A fogyasztói társadalom karácsony hisztije taszít, szeretek előre felkészülni inkább és elkerülni az egész karácsonyi őrületet. Erre még édesanyám tanított meg” – osztja meg velünk Zsófi.

 

„Pihenés lesz. A családommal töltöm a karácsonyt. Mi is felvértezzük magunkat az ünnep összes eposzi kellékével (fa, hal, ajándékhegyek…); de a lényeg az a bizsergető, jó érzés, hogy biztonságban és szeretve vagyunk!” – Bencsik-Kovács Zoltán.

 

 

 


https://www.facebook.com/honeybeastofficial/

www.goldrecord.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.230446 másodperc.