ZenészmagazinHeincz Gábor Biga az Ortega Guitars hivatalos művésze

Zenészmagazin | 2019. Július 02., Kedd 12:00

UPDATE - itt a második videónk is Henicz Gábor Bigával, ezúttal egy Ortega guitarlelével.

 

FB_Header_BIGA_Ortega_Artist_Announcement_700x.jpg

 

Fotó: Molek Csaba

 

 

 

 

A sokoldalú énekes-dalszerző számára a 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál és az év legjátszottabb rádióslágerének választott, Learning to Let Go hozta meg az átütő sikert. 2018 márciusában Biga, Gátlás sztriptíz c. nagylemeze a legjobb hazai modern pop/rock kategóriában Fonogram díjat nyert. Ugyanebben az évben a zenész ismét bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójának döntőjébe.

 

Zenei stílusát „rock zenére épülő popnak vagy popzenébe ágyazott rocknak“ írta le. Biga repertoárjában igen fontos szerepet kapnak az akusztikus fellépések is, nemrégiben láthattuk őt zenekarával az M2 Petőfi TV Akusztik című szériájában az A38 koncerthajó színpadán.

 

Biga első, hivatalos Ortega előadóként tett nyilatkozatában elmondta, büszke arra, hogy az Ortega Guitars művésze lehet, de amikor még nem volt az, akkor is számos Ortega terméket használt már. Köztük például a HorseKick Pro-t, ami régóta szerves része a pedál boardjának. Az ukulele pedig egy régebbi szerelem. A hangszer ugyanis „olyan pozitív energiákat és olyan inspirációkat adhat mind a művész, mind pedig a hallgatóság számára, amitől mindenkinek fülig ér a szája.“

 

Biga koncertparkjának legújabb tagjai – egyebek mellett – egy Ortega Lizard-TE-GB tenor ukulele, egy Lizzy-Pro basszusukulele illetve egy Tiger szériás guitarlele. Ha szeretnétek látni és hallani hogyan is szólnak a zenész új hangszerei, kövessétek Biga, illetve az Ortega Guitars Magyarország közösségi csatornáit! Ha pedig élőben is megnéznétek, látogassatok el az előadó valamelyik, soron következő koncertjére!

 

 

 

 

 

 

 

További információ:

 

ortegaguitars.com
facebook.com/ortegamagyarorszag
instagram.com/ortega_guitars_hungary

 

bigamusic.hu

facebook.com/heinczbiga

instagram.com/heinczbiga

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.707757 másodperc.