ZenészmagazinHarcsa Veronika - Gyémánt Bálint: Listen To Me Now

Zenészmagazin | 2018. December 06., Csütörtök 18:00

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint egyik rajongójuk segítségével DIY, azaz “csináld magad” klipet készített Listen To Me Now című dalukhoz.

 

6_700x.jpg

 

 

Az emberek közötti kommunikáció bonyolultságáról szóló, személyes hangvételű szám – belga ritmusszekcióval kiegészült – quartetjük februárban megjelenő, Shapeshifter című lemezét vezeti fel. A klipet december 8-án az A38-on is bemutatják.

 

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint harmadik, 2019 februárjában megjelenő lemezét belga ritmusszekcióval rögzítette. A duóhoz Antoine Pierre, fiatal dobvirtuóz és Nicolas Thys, a belga jazz szcéna egyik legelismertebb bőgőse csatlakozott. A Shapeshifter című album egyik legérzékenyebb száma a Listen To Me Now, amelyhez egy autodidakta operatőr lány közreműködésével készített DIY, azaz “csináld magad” klipet Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint. A koncepció megalkotását, a forgatást és a vágást is hármasban kivitelezték. „Egyik nyári koncertünkön bukkant fel kamerával a kezében Nagy Eszter Fruzsina, aki izgalmas koncertfotók mellett a színpadszéli esőtócsában tükröződve örökítette meg az egyik dalunkat. A fotóiból áradó képi érzékenység pont azt a hangulatot jelenítette meg, amit számunkra a jövő februárban megjelenő albumunkon szereplő Listen To Me Now című dal jelent, ezért jutott eszembe felkérni a klipkészítésre.

 

 

8_700x.jpg

 

 

Mint kiderült, Eszter idén februárban vette első kameráját, mégis olyan ösztönös szépérzékkel bánik a képpel, ami Bálinttal mindkettőnket lenyűgözött. Úgy gondoltuk, mindhármunknak izgalmas kaland lehet, ha közösen ötletelve megpróbálunk klipet készíteni, és képben is megfogalmazzuk azt, amit Bálinttal előtte csak zenében és dalszövegben tettünk. A dal a két ember közötti kommunikációról szól, ami, mint tudjuk, bonyolult dolog. Csak a saját szűrőinken keresztül próbálhatjuk meg megérteni a másikat, és sosem ismerhetjük meg tökéletesen, teljes valójában. Ezért a klipben egymást csak tükrökön és árnyakon keresztül látjuk, sosem egy az egyben. A felvételek a Budai Arborétumban és a saját lakásomban készültek, végig természetes fények mellett” – meséli Harcsa Veronika.

 

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint belga ritmusszekcióval kiegészült Quartetjét élőben legközelebb december 8-án lehet meghallgatni az A38 Hajón. Shapeshifter című lemezük február elsején jelenik meg. Az új albumot tavasszal Németországban és Belgiumban, majd júniusban egy magyarországi turnén is bemutatják, melynek budapesti állomása a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében lesz.

 

 

 

 

Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint Quartet, Schmieds Puls

A38, 2018. december 8. – 19:15

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1108428025974507/

További információ, jegyvásárlás: https://www.a38.hu/hu/program/harcsa-veronika-quartett-hu-14862 

 

Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet: Shapeshifter lemezbemutató

2019. június 27., Müpa

További információ, jegyvásárlás: https://www.mupa.hu/program/vilagzene-jazz-konnyuzene/harcsa-veronika-gyemant-balint-quartet-2019-06-27_20-00-bbnh

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.446490 másodperc.