ZenészmagazinGutting Revue - Vér, swing, rock'n’roll !

Zenészmagazin | 2013. Október 05., Szombat 16:00

Az új formáció zenéje a jazz, és a punk keverékeként írható le.

 424907gutting_revue_2_700.jpg

 

 

A bizarr színpadi show-val megtámogatott kritikus és provokatív Gutting Revue 2012-ben alakult a Yellow Spots kilépő tagságából. A Yellow Spots formációval közel 400 koncertjük alatt bejárták Európát, az országot, és kiadtak három kislemezt. Az új csapat zenéje a jazz, és a punk keverékeként írható le vagy, ahogy a zenekar fogalmaz: „A költői, morbid, és társadalomkritikai felhangokkal rendelkező szövegeket műfajteremtő hardcore-swing és dögös rockabilly kíséri fúvósokkal és nagybőgővel.”

 

 

20130302_kekes_szaffi_gutting_revue_roham_15.jpg

 

 

A szövegeket Ambrózy György énekes írja, a zenét főleg Fenyves Márk, aki a Kodolányi János Főiskolán végzett jazz-gitár szakon, ahol hangszerelést is tanult, de a többiek is konzit végzett zenészek. Fellépéseiken a megjelenésre is nagy hangsúlyt fektetnek, a zenészek egységes öltözetben jelennek meg, valamint előszeretettel használnak művért és profi sminkest is. A megalakulást követő egy évben sikerrel mutatkoztak be Prágában, a FEZEN fesztiválon, a Dürer kertben, az A38 hajón, de megfordulnak motoros találkozókon és vidéki klubokban is.

 

 

20130302_kekes_szaffi_gutting_revue_roham_03.jpg

 

 

 

A Gutting Revue repertoárjában a klasszikus Oké Májkül mellett szépen gyarapodnak az újabb számok, melyekből az első csokrot a 2013 nyarán elkészült Első menü című EP-n nyújtottak át a nagyérdeműnek. Az EP anyaga teljes egészében meghallgatható, letölthető a zenekar honlapján, és SoundCloud oldalán.

 

A jövőben az intenzív koncertezésre fektetik a hangsúlyt, emellett folyamatosan jelentetik meg dalaikat, és hamarosan megjelenik új klipjük is.

 

A jelenlegi tagok:

 

Ambrózy György ('Aberrált atya') - ének

Fenyves Márk - gitár

Petrovits Attila ('Szifon') - nagybőgő

Szepesi Viktor - dobok

Papp Zoltán - trombita

Leposa Balázs - tenor szaxofon

Frankó Zsuzsanna - bariton szaxofon

Mucsi-Sörös Tímea - vokál, ének

Fischer Adrienn - vokál, ének

 

Weboldal: http://www.guttingrevue.hu/

Facebook: http://www.facebook.com/guttingrevue

 

 

 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.435175 másodperc.