ZenészmagazinFrankfurt Musikmesse előzetes

Zenészmagazin | 2019. Március 05., Kedd 17:00

Az idei Musikmesse már nemcsak egy zenei kiállítás és vásár, hanem különféle zenei tematikájú rendezvények, események, bemutatók, valamint koncertek összessége.

 Musikmesse – április 2-től 5-ig


A Musikmesse már 1980 óta az aktív zenéléshez köthető termékek és szolgáltatások legnagyobb európai seregszemléje. Az eseményen a kiállítók bemutatják legújabb modelljeiket a gitároktól és basszusgitároktól kezdve az egyéb húros, fúvós és billentyűs hangszereken keresztül, egészen a kottákig és zenével kapcsolatos különféle egyéb termékekig. Mindezeken túl a kiállítás workshopok, mesterkurzusok, előadások, szemináriumok, és rendezvények rendkívül gazdag kínálatát is nyújtja.

 

A Musikmesse napijegyek (day ticket) online már 30 eurótól elérhetők, a helyszínen ez 40 euró. A napijeggyel mind a négy napon látogathatjuk a Prolight + Sound „Global Entertainment Technology Show”-ját, ami ismét a Musikmesse eseményivel párhuzamosan zajlik. A jegyhez kapunk egy csuklószalagot is, ami belépőül szolgál a Musikmesse Fesztiválra, és a Musikmesse Plazaba 6-án, szombaton, minden extra költség nélkül.

 

 

 

image-guitares 700x.jpg

 


Vintage Gitárok Világa április 2-től 6-ig


Az idei Frankfurti Musikmessén lesz egy olyan programsorozat, ami egyértelműen a gitár rajongókat veszi célba. The World of Vintage Guitars április 2. és 5. között a Musikmesse területén – majd április 6-án az új Musikmesse Plazaban – legendás márkák történetén keresztül időutazásra invitálja az érdeklődőket. A Gibson és a  No. 1. Guitar Centre Hamburg támogatásával létrejövő speciális kiállítás mintegy 200 négyzetméteres területén a látogatók különleges élményekre számíthatnak.   

 

 

TheWorldOfVintageGuitar_700x.jpg

 

Fotó: Pietro Sutera

 

Április 5-én a Les Paul Éjszakán a Thomas Blug All Star Band és a Scorpions gitárosa, Matthias Jabs három évtized rock klasszikusaiból fog játszani. A Fender gitárok történetét mutatja be a Fender by Leo Fender című kiállítás és számos workshop. Pénteken és szombaton Peter Weihe producer-zeneszerző és Drew Berlin vintage szakértő várja az érdeklődőket, hogy végigvezessék őket a Les Paul gitárok történetén. Az úgynevezett Vintage Room-ban a látogatók eredeti vintage modelleket próbálhatnak ki, és szakértőkkel konzultálhatnak ezekről a hangszerekről.

 

 

 

Kooperation_Musikmesse2019_Header_700x.jpg

 

Musikmesse Plaza – április 6-án 


Április 6-án – a kiállítást követően – Frankfurt ismét minden potmétert a maximumra teker: az új Musikmesse Plaza egy innovatív, a fogyasztókra és a zeneszerető látogatókra fókuszáló eseménynek ad helyet. A Messe Frankfurt és kreatív partnerei szerteágazó tematikájú, a vintage hangszerektől a bakelit lemezeken keresztül, a merchandise cikkekig terjedő pop-up piacot szerveznek. A különböző cégeknek ez jó lehetőség, hogy bemutassák termékeiket és – ez a lényeg – közvetlenül a fogyasztóknak adhassák el azokat. Ezen a napon a The World of Vintage Guitars is átköltözik a Musikmesse Plazaba és a legendás hangszerek megcsodálása, kipróbálása mellett lehetőség lesz gitárok, lemezek vásárlására és cserélésére is.

 

www.musikmesse-plaza.com

 

 

Gregory_Porter_(c)_Erik_Umphery_700x.jpg

 

 

Fotó: Erik Umphery - Gregory Porter

 

Musikmesse Fesztivál – április 2-től 6-ig

Most először a Musikmesse Fesztivál történetében a rendezvény időtartama öt napra bővült, a koncertek, események keddtől szombatig, vagyis április 2-tól 6-ig tartanak. Frankfurt-szerte körülbelül 80 klub és más koncerthelyszín ad otthont rendezvényeknek, az Exhibition Centre (Kiállítási Központ) számos esti koncertje mellett.

 

A Frankfurt Festhalle három este során lesz helyszíne a Musikmesse Fesztivál három kiemelt rendezvényének. Április 4-én az egyik legsikeresebb német rapper, Samy Deluxe lesz a főszereplője a SaMTV Unplugged Show-nak. Április 5-én Németország egyik legismertebb show-bandája, a BigCityBeats ünnepli 15. születésnapját a Festhalleban. A Musikmesse Fesztivál záró gálakoncertjén Gregory Porter  lép fel a Neue Philharmonie Frankfurt zenekarral. Az egyik legkiemelkedőbb, és legkarakteresebb férfi jazz énekes „Nat King Cole” műsorát fogja előadni, most először Németországban.

 

https://musikmesse-festival.messefrankfurt.com/frankfurt/en.html

 

 

Újdonság – minden eseményre egy jeggyel


A Fesztivál belépésre jogosító csuklószalag a Musikmesse jeggyel rendelkezőknek ingyenes, de online külön is meg lehet vásárolni 15 euróért. Az összes eseményre érvényes bérlet (season ticket) online 45 euróért vásárolható meg, ez a helyszínen 60 euróba kerül. A bérlettel a Musikmesse és a Prolight + Sound kiállítást minden nap látogathatjuk, csakúgy mint a Musikmesse Plaza és a Fesztivál eseményeit

 

További információk: www.musikmesse.com

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.422947 másodperc.