ZenészmagazinFangler's – Fekete-Fehér – dalpremier

Zenészmagazin | 2020. Október 08., Csütörtök 11:00

A Fangler's zenekar közönség nélküli Live Session felvételt készített, melyen II. című lemezük négy számát rögzítették, ebből mutatjuk a be a Fekete-Fehér című dalt.

Fa 700x.jpg

 

 

A zenekar 2014 végén vált ismertté Gyere szédülj című dalával, amit hamar műsorra tűztek a zenei rádiók. A következő évben debütáltak az A38-on és turnéra indultak, több hazai ismertzenekar vendégeként. 2016-ban felléptek a VOLT Fesztiválon, visszatértek a Hajóra és a legtöbb Budapesti klubban zenéltek. Ekkor jelent meg első videoklipjük is, a Valami szép. 2017-ben és 2018-ban is felléptek a Budapest Parkban Rúzsa Magdi és a Magna Cum Laude előtt, ahol több ezer embernek mutatkozhattak be élőben.

 

Ezekben az években írták meg első nagylemezük anyagát, ami 2018 tavaszán jelent meg Tisztul címmel. A srácok megnyerték az Öröm a zene tehetségkutatót és bekerültek az NKA Hangfoglaló Program támogatott zenekarai közé. 2019 októberében jelent meg következő nagylemezük II. címmel. A korongot egy lemezbemutató koncerttel ünnepelték meg Budapesten, az Akvárium Klubban. 2020 eleje a Miénk volt című dalukról szólt Törőcsik Franciskával.

 

 

Fa_3_700x.jpg

 

2020-tól új időszak kezdődött a zenekar életében, miután januártól négyen folytatták a zenélést. Ez az év a srácoknak is komoly fejtörést okozott a vírushelyzet miatt és most egy Live Session anyaggal jöttek ki, amit a Start Műhelyben forgattak közönség nélkül, Gyöngyösön. 

 

"Nagyon jó volt a közös munka, mert főként olyan barátainkkal tudtunk együtt dolgozni, akikkel már korábban is volt szerencsénk. Le a kalappal a Start Műhely stábja és a Crew Box-os srácok előtt! Nekik köszönhetően tényleg csak a zenével kellett foglalkoznunk" - meséli a felvételről K. Fangler Péter.

 

 

 


Live Session mind a négy dala megtalálható a II. nagylemezen, de az első szám, a Fekete-Fehér teljesen más hangszereléssel került be a felvételbe. „Sokat gondolkodtunk, hogy tehetnénk különlegessé a felvételt, és ezt a dalt már korábban átdolgoztuk. Valahogy kézenfekvő volt már a tavaszi próbákon is, hogy a Fekete-Fehér-be bele fogunk nyúlni. Lehet, hogy túl hamar raktuk össze a lemezre a tavalyi nagy rohanásban, vagy egyszerűen csak tisztult azóta a kép és a hangzás, de így valahogy most mindegyikünknek sokkal jobban tetszik. Azóta élőben is így játszottuk a szeptemberi koncerten és nagyon szerettük!"

 

A hang és képfelvételek természetesen a helyszínen készültek élőben Bodnár Péterrel, a Zsiráf Szandtól és Horváth Richárddal a Polecat Films-től.

 

A teljes anyagot itt hallgathatjátok meg: https://youtu.be/4eRd9a7Wb04

 

A zenekar ősszel már az új dolgokra koncentrál és terveik szerint egy új dalt még ki is hoznak idén. A felvétel a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

 

http://instagram.com/fanglers

http://fanglers.hu/
https://www.facebook.com/fanglers

https://www.youtube.com/channel/UC1dfTiuHZBP40kmw8bCyEfQ/videos

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.107331 másodperc.