ZenészmagazinÉvtizedeket utazunk vissza az Anna and the Barbies-zal

Zenészmagazin | 2017. November 28., Kedd 11:00

Videó készült az Anna and the Barbies nyáron megjelent UTÓPIA című lemezének 1980-valahány című dalához.

 

 

 

„Gyerekkorunk megnyúlt videó kazettái és film szalagjai még őriznek pillanatokat, amikre már csak pár sejt emlékszik agyunk egy eldugott szegletében. Nyarak és karácsonyok, nagy evések, családtagok, akik nézd, mennyivel vékonyabbak voltak akkor még, vagy épp annyival vékonyabbak most, hogy már csak a szívünkben, gesztusainkban, egy-két elnyűtt családi történetben élnek tovább köztünk.

 

Aztán ott a modern kor digitalizált temetője, telefonunk SIM kártyája ami rendületlenül tárolja elhagyott szerelmeink és elfeledett nyaraink fontos és nem olyan fontos számait.

 

Ezek ihlették ezt az egyszerre végtelenül könnyed és valahol a felszín alatt mégis picit szomorkás dalt, az 1980-valahányt” – mesélte el Pásztor Sámuel, mit is jelent és miből is született a dal. Ezzel együtt pedig sokat elárul a hozzá készült videóról is, ugyanis a kockákon ő és nővére, Pásztor Anna láthatóak ezer egy gyerek-, kamasz- és fiatal felnőttkori felvételen.

 

Nagyjából 12 órányi anyagból kellett kiválogatni azt a két és fél percet, ami végül a klipet alkotja. Számos emlék és valódi megsárgult fénykép került elő a kutakodás során, amelyeken Annát és Simit láthatjuk életük fontos vagy egyébként feledésbe merülő pillanatában.

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.112038 másodperc.