ZenészmagazinErőteljes fekete-fehér film a Houdinis új lemeze

Zenészmagazin | 2018. Június 29., Péntek 09:00

Két évvel ezelőtt, 20 év szünet után tért vissza az első angol nyelven éneklő magyar zenekar, a Houdinis.

 

H 700x.jpg

 

 

Az együttes, amely a nyolcvanas évek végén először írt idehaza teljes egészében saját angol nyelvű számokból álló programot, és melynek tagjait később a szélesebb közönség a Heaven Street Sevenben ismerhette meg, most Black címmel adott ki új lemezt, amin magyar nyelvű dalok is szerepelnek.


A paksi The Houdinis a nyolcvanas évek végén alakult: az alapító tagok, a később a HS7-ben zenélő Orbán Gyula dobos és Balczer Gábor Cziba gitáros, valamint Gallyas Vilmos Giles basszusgitáros mellett az évek során zenélt itt többek közt a Quimby-s Kiss Tibi és Varga Livius is. A zenekar 1995-ig működött, ekkor, nagyjából a HS7 indulásával egy időben, parkolópályára került az együttes, mely három évvel ezelőtt újra aktivizálta magát. Az együttes két évvel ezelőtt – új tagokkal, Mihola Péter énekessel és Pintér Norbert gitárossal – Ember (magyarul: parázs) címmel adott ki albumot.

 

THE_HOUDINIS_2018_700x.jpg

 

 

Most pedig itt a folytatás, a Black című lemez, hét egyszerre mély és dinamikus új Houdinis-dallal. Az album Mihola Péter énekes szerint „két fokkal sötétebbre sikerült” a 2016-os nagylemezhez képest, mindemellett a frontember azt mondja, úgy érzi, sikerült szintet lépniük. A dalok a két gitáros, Balczer Gábor és Pintér Norbert ötleteiből közös próbatermi zenélésből születtek, a szövegeket Mihola Péter írta. A produceri munkákat a HS7 és Quimby lemezeiről ismert német hangmérnök/producer, Bernhard Hahn végezte, a keverés és a produceri utómunka egyrészt Brucker Bence (AWS), másrészt a Jappan & Barnsz duó mágusa, Takács Zoltán Jappán (ex-HS7, Soerii & Poolek) keze munkáját dicséri.

Az új Houdinis-lemez mellé – ami már az összes digitális felületen elérhető, fizikai formában ősszel jelenik meg – elkészült az első klip is, melyet az egyébként mozgóképes szakember Mihola találta ki, rendezte és vágta.

 

 

 

 

 

A Houdinis július végén a FEZEN Fesztiválon koncertezik, szeptemberben pedig Budapesten mutatja be az új lemezanyagot, ami egyébként itt meghallgatható: https://goo.gl/r5mR9V


The Houdinis a Facebookon: https://www.facebook.com/thehoudinisband

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.125977 másodperc.