ZenészmagazinE.K. Avenue – Moonbike – klippremier

Zenészmagazin | 2019. Június 26., Szerda 14:00

A Kertész Erika énekes és elismert jazz zenészek alkotta E.K. Avenue zenekar új klipjének bemutatója ma este 18 órakor a Zenész Magazin oldalán.

 

 

A most debütáló videó a legutóbb megjelent Moonbike c. album címadó dala. Az E.K. Avenue 2009 óta létező nemzetközi színvonalú zenekar, melyben Kertész Erika énekesnő elismert magyar zenészek oldalán tűnik fel. A dalok – az angol szövegeket is beleértve – az énekesnő szerzeményei. Stílusukban a jazz, a soul és a funky keveredik, de tetten érhetők elektronikus zenei elemek is. A hangszerelések Szendőfi Péter és Rátonyi Róbert munkáját dicsérik.

 

 

 

KE 700x.jpg

 


Magyarországon és Európa-szerte rengeteg koncertet adtak már, játszottak többek között Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában, Horvátországban, Németországban és Hollandiában is. Vendégei voltak már a Vienna Jazz Fesztiválnak, a Gronau Jazz Fesztiválnak, de szerepeltek a Liburnia Jazz Fesztiválon is. Magyarországon visszatérő vendégei a fontosabb jazz kluboknak, de számos hazai fesztivál fellépést is maguk mögött tudhatnak.

 

 

E.K.Avenue_700x.jpg

 

 

Első lemezük 2010-ben jelent meg Little Girl címmel, a Warner Hungary/mTon gondozásában. A lemezen vendégművészként Elek István (szaxofon), Schreck Ferenc (harsona) és Magyar Ferenc (trombita) is közreműködtek.

 

Második lemezüket, melynek címe Moonbike, 2015 szeptemberében vették fel a TomTom Stúdióban, és 2016 februárjában jelent meg, szintén az mTon kiadásában. A lemezen Czibere József (ütőhangszerek) és John Gunther, denveri szaxofonos is játszik.

 

Kertész Erika – ének
Rátonyi Róbert - zongora
Szendőfi Péter - dob, elektronika
Szuna Péter – basszusgitár


Kertész Erika: https://www.erikakertesz.com/
Rátonyi Róbert: http://www.ratonyirobert.hu/en/
Szendőfi Péter: https://www.facebook.com/szendofi/

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.130778 másodperc.