ZenészmagazinEddig kiadatlan felvétellel emlékezünk Somló Tamásra

Zenészmagazin | 2017. Július 19., Szerda 09:00

Somló Tamás és Bornai Tibor közös dalával és archív felvételekből készült videóval emlékezünk a ma egy éve elhunyt Somló Tamásra.

 

 

 

Ma van Somló Tamás halálának évfordulója. Ezen a napon egy archív felvételekből készült videóval és egy, eddig kiadatlan dallal emlékezünk rá. A Valami történik velünk című dal, melyet Bornai Tibor 2002-ben írt, eredetileg filmzene lett volna. Egyben ez a két zenész együttműködésének utoljára napvilágra kerülő lenyomata.

 

Bornai Tibor az alábbiakat mondta el a dal kapcsán:

 

"Tomi hangját mindig jó újra hallani, és ezt a dalt még alig ismerik az emberek. Biztosan ő is örül ott fent, hogy most nyilvánosságra kerül. Valami történik velünk.... Hát igen. Valami, ami előbb-utóbb valamennyiünkkel megtörténik. Bár a szövegét még akkor írtam, amikor minden rendben volt, most olyan, mintha tegnap írtam volna. Soha nem gondoltam, hogy ez lesz az utolsó, közönség elé kerülő közös munkánk Somló Tamással.”

 

A zenész szavait akkor lehet igazán megérteni, ha az ember meghallgatja a dalt. Az ilyeneket illetik oly’ gyakran a hidegrázós jelzővel, Bornai Tibor azonban nem szeretné túlmisztifikálni, egyszerűen csak úgy gondolta, hogy méltó megemlékezés lenne a dal közzététele mindazok számára, akik kedvelték Somló Tamás munkásságát, s akitől tavaly július 19-én kellett végleg elbúcsúznunk.

 

iTunes

Deezer

Spotify

 

A dal szövege és szerzői adatai a Zeneszövegen ITT.

 

 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.111092 másodperc.