ZenészmagazinBob Marley 75. születésnapját ünneplik az A38-on

Zenészmagazin | 2020. Január 31., Péntek 13:00

Ladánybene 27 és barátai: Marley75. A reggae zenét szeretők körében február az egész világon Bob Marley szellemisége, zenei és társadalmi munkássága előtti tisztelgés jegyében zajlik.

BM75 700x.jpg

 

Február 6-án ugyanis 75 éves lenne a műfaj máig legnagyobb hatású előadója, akiről ebben az időszakban fesztiválokkal és koncertekkel emlékeznek meg: felcsendülnek örökbecsű dalai és elhangzanak máig aktuális gondolatai. Február 14-én a Ladánybene 27 és vendégeik, köztük Gyárfás István „Gyafi” jazzgitáros az A38-on idézik fel Robert Nesta Marley alakját.


A Ladánybene 27 zenekar a Bob Marley Emlékére című albumuk 1996-os megjelentetése óta minden februárban emlékkoncertet tart néhány zenészbaráttal kiegészülve minden idők legismertebb reggae előadójának tiszteletére. Idén sem lesz ez másként, amikor is Robert Nesta Marley 75 éves lenne.  A Ladánybene 27 tagjai hosszú évek óta igyekeznek az emberek szívében frissen tartani Bob Marley üzenetét. Fontosnak tartják, hogy az albumain megbúvó kincsek, azok a dalok is tovább éljenek, amelyek a roots reggae kialakulásának kihagyhatatlan alapkövei voltak, és ne csak a rádiók által sokat játszott slágereket ismerje a közönség.

 

BodnĂĄr Tibor_LĂĄszlĂł L Miksa_700x.jpg

 

Február 14-én, a „háromnegyed százados” évfordulót az előző évek Bob Marley emlékestjeihez hasonlóan, kizárólag a kultikus reggae előadó dalaiból álló koncerttel ünneplik. Az LB27 mellett a zenekar számos zenészbarátja is színpadra lép, akik közül bár nem mindenki van napi kapcsolatban a reggae-vel, de ezen az estén mégis Bob Marley muzsikája lesz az az összekötő kapocs, amelynek segítségével a rezdülések összeadódnak. Idén Gyárfás István „Gyafi” jazzgitáros mellett, Szélinger Anna „CéAnne” énekesnő, KRSA a PASO frontembere, Pataki Lilla és Tulkán Szilvia vokalisták, Superior és György Ákos „Doki” énekesek, valamint Hascu Bratosin perkás közreműködésével hatalmas közös zenélés várható. A koncerten elhangzanak Marley ismert és kevésbé ismert dalai a korai, jamaicai évektől a Tuff Gongos világhódító időszak végéig. A koncert után a „Roots” klubban folytatódik az ünneplés, ahol bakelit lemezről fognak szólni Bob Marley muzsikái és a hozzá kapcsolódó zenék.

 

 

DSC_9568 700x.jpg

 

 

Ladánybene 27 és barátai - Marley 75

2020. február 14. 20.00, A38

 

A koncert pontosan 20 órakor kezdődik és legkésőbb 22:30-kor befejeződik.

Jegyek: https://www.a38.hu/hu/program/ladanybene-27-hu

Facebook event: https://www.facebook.com/events/517381345533114/

 

Az eseményt a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Könnyűzenei Kollégiuma támogatja.

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.238599 másodperc.