ZenészmagazinBemutatkozik a szegedi Köménymag zenekar

Zenészmagazin | 2020. Június 17., Szerda 12:00

A Cityrocks Hungary munkatársaiból alakult szegedi Köménymag zenekar új videóklipet készített a karantén időszaka alatt.

KĂśmĂŠny 700x.jpg

 


Malacka és Csoki kutya is szerepel a szegedi Köménymag rockzenekar karanténvideójában. A zenekar Dés László-Berencsi Attila/Frenyó Ágnes) által írt, a Szerelem második vérig című film egyik betétdalát dolgozta fel.

 

Dér István a Köménymag énekese elmondta, a zenekar épp a bemutatkozó koncertre készült amikor kitört a járvány, így a májusi szegedi fellépésük elmaradt. Viszont a csapat nem tétlenkedett a kényszerszünet alatt, hanem újabb számokat dolgozott fel, a meglévőket pedig tökéletesítették – persze mindenki otthon egyedül.

 

 „Talán ez volt a legnehezebb, mert ez egy baráti társaság is egyben, így nagyon hiányoztunk egymásnak, hiányoztak a próbák és a jó beszélgetések is. Ezért találtuk ki, hogy ha nem járhatunk próbákra, akkor online zenéljünk, így készült el az első karanténvideónk is. A dal nem stúdióban készült. A hangszereket mindenki otthon rögzítette. A klipben szerepet kaptak a családtagjaink is, hisz hónapokig velük töltöttük az időnk legnagyobb részét.

 

 

 

 

 

A Köménymag zenekar a hetvenes-nyolcvanas évek méltatlanul feledésbe merült(?), számukra kedves magyar rock dalait újra gondolva, áthangszerelve – nem a retro jegyében, mélyre hangolt gitárokkal, dögös hangszerelésben adják elő.

 

 „A Titkaid című dal is egy ilyen szám. Régen nagy sláger volt, de valamiért keveset játszották a rádiók, tévék az elmúlt években” – mondta Völgyesi Miklós. A zenekar gitárosa szerint számtalan hasonlóan jó dal született a hetvenes-nyolcvanas években, amelyeket ugyan sokan ismernek, de kevés zenekar játssza azokat jelenleg. A Köménymag ezért olyan előadók (LGT, Omega, KFT, P. Mobil stb.) dalaihoz nyúl hozzá melyeket nem hallhatunk cover zenekarok műsoraiban sem.”

 

A zenekar már készíti a következő videóját, a KFT együttes Volvo című dalának rockos átdolgozását filmesítik meg.

 

Tagok:

Dér István – ének

Gyuris Vivien – ének

Bobály György – gitár

Völgyesi Miklós – gitár

Révész Zsolt – basszus

Kilián Imre - dob

Kömémymag Facebook

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.250455 másodperc.