ZenészmagazinAnimal Cannibals & Siska Finuccsi – Ez nekem fáj

Zenészmagazin | 2019. Szeptember 27., Péntek 08:00

Tegnap este debütált az Animal Cannibals új klipje. Harminc év ide, harminc év oda, ez a két srác még mindig tudja, hogy mitől döglik a légy.

AC 700x.jpg

 


Angol tudósok szerint a pop dalok 67%-a a szerelemről szól. Ezzel nincs is gond. Ez az arányszám a rap zenére a kezdetekben nem volt igaz. Manapság azonban szinte csak romantikus témájú rap muzsikák kapnak helyet a hazai médiában, a közönség pedig zabálja őket. A rapzenének megvan az az egyedi tulajdonsága, hogy a rengeteg eldarált duma elbírja, hogy picit mélyebb gondolatok és mondanivaló alkossa a szöveget. Továbbá a mindennél színesebb témaválasztásra is lehetőséget adnak a hosszú sorok. Mégis valami miatt iszonyatos mennyiségben születnek kizárólag párkapcsolatokról szóló művek.

 

Biztosan jól van ez így?

 

 

 


A hazai rapélet old-school arcai és az underground hip hop kultikus figurája a fenti témát boncolgatja legújabb közös alkotásukban. A kritikai hangvételű rap nem konkrét előadókat helyez fókuszba, hanem magát a jelenséget szedi ízekre. Az a helyzet, hogy sok ponton nem nehéz velük egyetérteni: „legyél egyedi, téma ügyben nézz szét!” vagy „ne ismételd magadat, ne ismételj másokat!”. A sablonos, trendi zenei alap és a refrénben felcsendülő autotune remekül passzol a mostani slágerlistás zenék sorába. A dal érdeme az is, hogyha nem figyelünk a szövegre, akkor is működik a „lábjárás” és a „bólogatás”. Harminc év ide, harminc év oda, ez a két srác még mindig tudja, hogy mitől döglik a légy.


https://www.facebook.com/AnimalCannibals/

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 1.004647 másodperc.