ZenészmagazinAhol mindenkinek boogie lesz a lábában

Zenészmagazin | 2018. November 30., Péntek 11:00

Magyarország egyetlen boogie-woogie fesztiválja Győrben, pörgős hangszerszólók, a műfaj legjelentősebb hazai és külföldi fellépői, akrobatikus táncmozdulatok, jókedv és hamisítatlan boogie-woogie hangulat.

 

Boogiefeszt 2018 Győr_700x.jpg

 

 

December 6. és 8. között Győrben rendezik meg hazánk egyetlen boogie-woogie fesztiválját, ahol ingyenes koncerttel, fergeteges show műsorokkal és afterpartyval várják a műfaj szerelmeseit és a lüktető ritmusokra nyitott közönséget.

 

A hagyományoknak megfelelően december elején ismét a boogie-woogie fővárosává válik Győr. Bár a harmincas negyvenes évek Amerikájának pezsgő és vidám zenei stílusa lüktetésével, ritmusosságával az első pillanattól magával ragadja a hallgatókat, 2008-ig Magyarországon csak elvétve lehetett találkozni a műfajjal. Mígnem egy 16 éves fiú egyszer csak beleszeretett a műfajba. Hamarosan eljutott Svájcba, Európa legnagyobb boogie-woogie fesztiváljára, és az ott szerzett élmények hatására elhatározta: nemcsak boogie-woogie zongorista lesz, hanem itthon is rendez egy hasonló rendezvényt.

 

 

DĂĄniel BalĂĄzs.jpg

 

Dániel Balázs - Mr. Firehand

 

 

A fesztivál alapítója, Dániel Balázs, azaz Mr. Firehand mára az egyik legkeresettebb boogie-woogie zongorista lett. Meghódította többek között Anglia, Svájc, Ausztria, Franciaország, Lengyelország, Szlovákia és Németország boogie-szerető közönségét is, és már az Amerikai Egyesült Államokban is turnézott. De nem feledkezik meg az itthoni közönségről sem. Szülővárosában, Győrben először 2008-ban adott önálló boogie koncertet, az Első Magyarországi Boogie-Woogie és Blues Estet három másik követte, 2012-ben pedig hatalmas álma vált valóra azzal, hogy megrendezhette Magyarország első és azóta is egyetlen boogie-fesztiválját.

 

 

 

Axel 700x.jpg

 

 

A győri Boogiefeszt tehát idén már 11. alkalommal várja a rock and roll ősének is tekinthető műjaj rajongóit. Fellép többek közt a világ leghíresebb boogie-woogie zongoristája, a német Axel Zwingenberger, a dögös holland Mr. Boogie Woogie, és a hazai The Easy Babies, három egyenruhás lány, akik a 40-es évek hangulatát varázsolják a színpadra. Itt lesz két profi francia táncospár, Ludovic Chanton és Stacy Aurel, Jérémy Chanton és Mélanie Deniau, a tűzről pattant énekesnő, Pleszkán Écska, valamint persze Mr. Firehand, azaz Dániel Balázs – szólóban és Triójával is. A program ingyenes koncerttel kezdődik december 6-án, hogy az egész város felvehesse a boogie-woogie ritmusát.

 

 

easey babes 700x.jpg

 

 

The Easy Babies

 

 

A pénteki és szombati koncerteken – a fesztivál csúcspontjaként – a magyar zenészek mellett neves külföldi zongoristák, világbajnok profi táncosok, valamint meglepetésvendégek váltják egymást a színpadon. A kétrészes műsorban a vérbeli blues számoktól kezdve a virtuóz 4, 6 vagy 8 kezes boogie zongorapárbajig számos lenyűgöző és táncra hívó programra számíthatunk. Szombat este pedig Boogie Afterparty várja azokat, akik beleszerettek a műfajba, és éreznek még magukban annyi energiát, hogy akár hajnalig ropják.

 

11. Boogiefeszt - Győri Nemzetközi Boogie-Woogie Fesztivál

2018. december 6-8., Győr, Árkád, Richter-terem, El Paso Táncstúdió

 

 

 

 

 

Bővebb információ itt: http://boogiefeszt.hu/

Jegyek: https://www.jegymester.hu/hun/Festival/50000336/11-Boogiefeszt---Gyori-Nemzetkozi-Boogie-Woogie-Fesztival

Facebook: https://www.facebook.com/BoogieFeszt/

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1868443056792077/

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.438499 másodperc.