ZenészmagazinA triphop ma: öt év után visszatért Krizso

Zenészmagazin | 2017. December 25., Hétfő 13:00

Öt év hallgatás után ismét hallhatók a pesti éjszaka egyik ismert zenei megfejtőjének furazenéi. Új EP-jén újradefiniálja magát és emblematikus tört ritmusait Vranik Krisztián, a 2002-2012 között aktív, Glastonburyt is megjárt Realistic Crew egyik zenei agya.

krizso_2017_2_700x.jpg

 

 

Fővárosi szubkult zenekarának feloszlása után öt évvel, első szólólemezét tizenkét évvel követően jelent meg Krizso (N)euro-Zen című új EP-je. Az elektronikus zenei producer az elmúlt években a Realistic Crew és az Astryd nevű projekt mellett nemcsak remixek készítőjeként, de olyan filmek és színházi darabok zeneszerzőjeként tűnt fel, mint a Fekete kefe, az Adás vagy a közelmúltban számos kritikai elismerést és nemzetközi díjat bezsebelő Állampolgár. Zenei producerként korábban saját anyagai mellett az Akkezdet Phiai „Kottazűr” című albumán működött közre, de az elmúlt évben aktív résztvevőjévé vált a Jónás Vera Experiment hangzásának kialakításában is.

 

Krizso (N)euro-Zen EP-jét a nu-triphop jelzővel a legkönnyebb körülírni, ugyanakkor egy nagyon személyes, lendületesen megírt, valódi ihletett anyag. „Alapvetően downtempo, absztrakt, de punk is, és a hangszerelése határtalan: ugyanúgy belefér cselló, mint a széttekert szinti” – mondja új lemezéről a producer. A minialbumon négy népszerű magyar underground énekesnő működik közre: a Realistic Crew utolsó felállásából is ismert Odett, a zenekarával a MIDEM showcase fesztivált és a Nagy-Szín-Pad!-ot is megjárt Jónás Vera, az egyre népszerűbb fővárosi Mayberian Sanskülotts énekesnője, Csordás Zita és az egyik „legfeketébb hangú” hazai énekesnő, a számos zenekar produkcióját és lemezét színesítő Judie Jay.

 

 

 

neurozen 450x.jpg

 

A (N)euro-Zen EP a Klinik gondozásában jelent meg, és már elérhető az ismert online zeneáruházakban, valamint Krizso Bandcamp-oldalán is. Aki a CD formátumot részesíti előnyben, az az EP-t először a lemezbemutató bulin vásárolhatja meg, amelyet Krizso 2018 februárjában, a LÄRM-ben tart a négy, lemezen is közreműködő énekesnő vendégszereplésével.

 

 

(N)euro-Zen EP:

· Bandcamp: https://krizso.bandcamp.com/album/n-euro-zen-ep-2017

· Spotify: https://open.spotify.com/album/1hLM7sAhILGO8sS4qhPw3y

· Apple Music: https://itunes.apple.com/hu/album/n-euro-zen-ep/1324964517?l=hu

· Deezer: http://www.deezer.com/hu/album/53405562

 

Krizso Facebook: https://www.facebook.com/krizsomusic/

Klinik: www.kliniklabel.com

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.405411 másodperc.