ZenészmagazinA Barabás Lőrinc Quartet az A38 Hajón

Zenészmagazin | 2019. Augusztus 03., Szombat 11:00

Augusztus 7-én 20 órától az A38 Hajó Tetőteraszán a Barabás Lőrinc Quartet koncertezik, ha a különféle műfaji elemeket is felmutató, de azért mégis csak jazzbe hajló minőségi zenére vevő vagy, ott a helyed!

z8785_700x.jpg


Fotó: Sós Gábor

 

 

„Szeretem a kísérletező zenészeket, különösen, ha olyan komoly zenei és hangszeres tudás birtokában vannak, mint Barabás Lőrinc. Ez a koncert is – ha nem is teljes egészében – megmutatta, hogy Barabás igen széles palettán elhelyezkedő stílusokhoz nyúl hozzá és mindig jó érzékkel, finom ízléssel teszi. Van úgy, hogy csak pár hangot fúj egy dalban, de akkor az a pár hang kell oda, és persze pontosan érezhető a keze nyoma a dal hangulatán, hangszerelésén. Egy olyan karakteres zenésznél, mint ő, azt feszegetni, hogy kiváló hangszeres, már-már nem illő, de azt azért meg szabad említeni, hogy játéka soha nem öncélú, az improvizációk vezetnek valahonnan valahová, a natúr soundja gyönyörű, meleg, kerek, az effekteket pedig pont annyit használja, amennyire a kompozíció hangulata megkívánja” – írtuk 2017-ben az Akváriumban tartott Barabás Lőrinc Quartet koncertről szóló beszámolónkban.

 

 

BLQ 700x.jpg

 

 

Barabás Lőrinc jazz-trombitaművész a Barabás Lőrinc Eklektric zenekarral vált ismertté, 2005-től állandó szereplője a hazai és nemzetközi zenei életnek. Jelenleg a Quartet mellett szóló projektjével koncertezik, emellett Random Szerda néven havi rendszerességgel improvizatív klubesteket vezet Budapesten.

Cséry Zoltán billentyűs a Patché formáció tagja, Dalok a lelkednek szólózongora project zeneszerzője, zongoristája, rendszeresen találkozhatunk vele a Random Trip esteken. A popzene iránti nyitottsága egy jazz-zenész hozzáértésével párosul, míg megannyi szintetizátoron a hangszínek, effektek világában is mesteri fokon űzi a billentyűzést.

Herr Attilát többek között a Besh o droM zenekarból ismerhetjük. Az atombiztos basszusgitáros jazz, blues és népzenében is jártas. Arányosan gondolkodik a zenéről, se több se kevesebb, mint amennyi kell.

Mihalik Ábel dobos a Kiscsillagtól számos saját rock, pop, jazz formáción keresztül és mellett jutott a Barabás Lőrinc Quartetbe, ahol kiemelkedő technikai tudását, sokféle zenére való nyitottságát kreatívan kamatoztatja.

 

A Barabás Lőrinc Quartet 2015-ös megalakulása óta két nagylemezt jelentetett meg (Beardance 2016, Other Than Unusual 2018). A zenekar az instrumentális popzene és a jazz mellett számos stílust emelt be műsorába. Barabás szerzeményeiben a világzenei és klasszikus zenei hatások is nyomon követhetőek. Ha a különféle műfaji elemeket is felmutató, de azért mégis csak jazzbe hajló minőségi zenére vevő vagy, ott a helyed!

 

 


Jegyek elővételben, augusztus 6-ig 1900 Ft
Helyszínen: 2400 Ft

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.742045 másodperc.