zenesz_logo.png



Zoom LiveTrak L-12: digitális keverőpult, többsávos felvevő, audio interfész és fejhallgató keverő egy eszközben.

 

Zoom_LiveTrak_L-12_slantTop_700.jpg

A Zoom bemutatta a LiveTrak L-12 digitális keverőpultját, amit egy többsávos felvevőeszközzel és egy különleges fejhallgató keverővel ötvöztek. Élőben keverhetünk vele 12 független csatornát, és közben a beépített fejhallgató erősítő segítségével öt zenésznek tudunk egyedi monitor keverést biztosítani. Összesen 9 állapotot menthetünk el, és 12 független sávot rögzíthetünk kristálytiszta 24-bit/96-kHz-es felbontásban SD/SDHC/SDXC kártyára 512 GB-ig, vagy USB-n keresztül egy számítógépre. Egy beépített mikrofon és metronóm teszi még kényelmesebbé az L-12 használatát.

Egyszerű élő keverés

A LiveTrak 12 csatornáján (8 mono plusz 2 sztereó) 3 sávos MID parametrikus hangszínszabályzóval és 16 beépített effekttel dolgozhatunk. A nyolc mono csatorna saját kompresszorral is rendelkezik. Ezzel a felszereltséggel, plusz a csatornánként 12 szegmenses LED kijelzővel az L-12 könnyen kezelhető, intuitív kezelőfelületet nyújt a színpadi keveréshez.

Felvétel és remix bárhol, bármikor

L-12-vel 12 sávot tudunk rögzíteni maximum 24-bit/96kHz felbontású WAV audióban SD kártyára, miközben az élő koncertet keverjük. A LiveTraken is rájátszhatunk a sávokra és elvégezhetjük a keverést, vagy átküldhetjük a különálló sávokat a kedvenc zeneszerkesztő programunkba és számítógépen végezzük el a további editálást és keverést.

Öt egyedi monitor mix

A LiveTrak öt monitor fejhallgató kimenetet kínál, melyek külön-külön keverhetők, így mindegyik zenész olyan monitor mixet hallhat, ami számára a legkedvezőbb. A fejhallgató erősítő elegendő teljesítményt nyújt bármilyen élő színpadi körülmények között, így nincs szükség külön fejhallgató monitor rendszerre.

 

Zoom-L-12-Topview 700 cr.jpg

A csatornák kezelőszervei

Mind a 12 csatornához saját fader és némító gomb tartozik. A nyolc mono csatornán Gain és kompresszor szabályzás, valamint fantomtáp is rendelkezésünkre áll. Az egyes csatornáknál a Rec/Play gombbal lehet a felvételt vagy visszajátszást aktíválni. Ha a Select gombot benyomjuk, akkor a jobb oldalon elhelyezett Channel Strip szekcióban lévő EQ, Pan, Send EFX potikkal tudjuk a kiválasztott csatorna paramétereit szabályozni. Az L-12 minden csatornára háromsávos, parametrikus középpel ellátott EQ-t és középvágó szűrőt is kínál.

Bemenetek széles választéka

Az L-12 nyolc csatornáját XLR/6,3 mm-es jack kombó csatlakozóval látták el. Az 1. és 2. csatorna nagyimpedanciás (Hi-Z) jelet is tud fogadni, pl. gitár, basszusgitár. A 9.-12. csatornák ¼”-os TRS és RCA csatlakozóval rendelkeznek vonalszintű jel – billentyű, más audio eszköz – fogadására.  

Navigáció és kijelző

A LiveTrak fényes, megvilágított LCD kijelzője és a nagyméretű navigációs gomb könnyű hozzáférést tesz lehetővé az intuitív menürendszerhez, ahol új projekteket hozhatunk létre, előhívhatunk elmentett projekteket, és testreszabhatjuk a felvétel beállításait.  

Működési módok

A Zoom LiveTrak L-12 különböző működési módokat is kínál. Audio Interface módban Mac, PC, vagy iOS eszközhöz csatlakoztatva az L-12 14 bemenettel és 4 kimenettel rendelkező USB-s audio interfészként használható. USB Host módban az USB portra csatlakozatott flash drive-ra másolhatunk projekteket és audio fájlokat, Card Reader módban pedig fájlokat másolhatunk az L-12 és a számítógép között.

16 fedélzeti effekt

Az L-12 16 beépített effekt használatát teszi lehetővé, állítható paraméterekkel. Választhatunk a reverb és delay effektek sokaságából és a kívánt csatornára küldhetjük.

 

Zoom-L-12-Rear_700.jpg

Beállítások elmentése

Összesen kilenc scene menthető el és hívható elő. Mindenegyes mentés tartalmazza a faderek pozícióját, az EQ, a panoráma és a némítás beállításait. A Fader Mode gombokkal egyedi mixeket állíthatunk be a master és a monitor kimenetekre.  

 

Automatikus felvétel indítás, beépített mikrofon és metronóm

Az L-12-vel automatikusan induló felvételt is készíthetünk. Ez különösen akkor hasznos, ha a felvétel készítője egyben az (egyik) előadó is. Beállíthatjuk, hogy a felvétel akkor induljon, amikor a master fader egy bizonyos dB szintet észlel, vagy egy gitár akkordra, vagy egy pergő ütésre kezdjen az L-12 felvennni. A beépített mikrofonnal megjegyzéseket rögzíthetünk, vagy a monitoron keresztül a zenészeket instruálhatjuk, a beépített metronóm pedig alapvető eszköz a pontos tempótartáshoz.

A Zoom eddigi legjobb mikrofon előerősítője

-128 dBu bemeneti zaj, +60 dB maximális bemeneti erősítés – a LiveTrak a legkisebb zajszintű és legfejlettebb mikrofon előerősítővel rendelkezik, amit a Zoom valaha gyártott. Ezt meg kell hallgatni!   

Magas mintavételi frekvencia

Az L-12 SD kártyára történő felvételnél a 96 kHz mintavételezési frekvenciát támogatja. Audio Interface módban 48 kHz mintavételezési frekvenciával tudunk felvenni a számítógépre és az SD kártyára egyidejűleg.

 

 

A Zoom LiveTrak L-12 AC adapterrel, USB kábellel, és kezelési útmutatóval kerül forgalomba szeptember folyamán, várható hazai ára: 189 900 Ft, kapható: Hangszerdiszkont.hu.

A Zoom európai és hazai forgalmazója a SoundService.

Technikai specifikáció: Zoom