zenesz_logo.png



Az Ernie Ball Music Man bejelentette új James Valentine Tremolo modelljét, ami ötféle színvariációban kapható.

slide-72_700.jpg

 

 

2016-ban az Ernie Ball Music Man már kihozott egy James Valentine modellt, most ezt a gitárt fejlesztették tovább, tremolóval látták el és látványos színvariációkban – Toluca Lake Blue, Husker Red, Trans Buttermilk, Satin Natural és Saturn Gold – kínálják. (A fényezés színével a koptatólap színe is változik.) A gitár James Valentine-nak, a Maroon 5 gitáros-zeneszerzőjének signature modellje, aki már 2016-ban, az első Music Man Valentine gitár tervezésében is közreműködött.

 

screen-shot-2018-05-18-at-700x.jpg

 

 

 

 

Először nézzük a főbb jellemzőket: a gitár teste válogatott kőrisfából készült, két Ernie Ball Music Man pickup – 1 humbucker és 1 single coil – továbbítja a hangokat, a válogatott, hőkezelt juharfából készült nyakon 10 inches sugarú juharfa fogólapot találunk 22 rozsdamentes acél érintővel. Érdekesség, hogy a juharfa nyakat nem lakkozták, hanem kizárólag tunga olajjal és viasszal felületkezelték.

 

slide-75_700x.jpg

 

 

 

 

A meghosszabbított fejen a Music Man-től megszokott „4 felül, 2 alul” elhelyezésű Schaller M6-IND satus hangolókulcsok biztosítják a stabil hangolást. Az egy humbucker - egy single coil pickup konfiguráció első ránézésre nem sok variációt ígér, azonban a háromállású, egyedi bekötésű, pickup-váltó kapcsoló mellett, a hangszín poti tekercsleválasztó nyomókapcsolóként is szolgál, a hangerő potmétert megnyomva pedig plusz 20 dB erősítést kapunk. A hangszíngomb kihúzott pozícióban a nyaki humbucker belső tekercsét leválasztja, ezzel, és a 3 állású pickup-váltóval összesen ötféle pickup kombinációt érhetünk el.

 

 

slide-74_700x.jpg

Az Ernie Ball Music Man ehhez a modellhez tervezett szuper lágy modern tremolója rendkívüli játékkényelmet kínál, és még sokoldalúbbá teszi a gitár dinamikus, jól artikulált hangzását. A gitár minden részletén az a tökéletes mesterségbeli tudás érződik, amit az Ernie Ball Music Man-től elvárhatunk. A hangszer ergonómiailag is tökéletes, meglehetősen könnyű, mégis kiváló a balansza, a test felső íve vékonyabb, így könnyebben a testhez simul.

 

 

 

 

[Ernie Ball MM Valentine]

 

 

 

 

Specifikáció:

 

Test anyaga: kőris    

Test lakkozás: magasfényű poliészter

Nyak anyaga: válogatott hőkezelt juhar

Nyak felületkezelése: tunga olaj és kézzel bedörzsölt speciális viasz keverék

Nyak színe: natúr, lakkozott fejjel

Nyak szélessége: 41,3 mm (felső nyeregnél) 56,9 mm utolsó bundnál

Menzúra: 648 mm

Fogólap: válogatott hőkezelt juhar

Fogólap rádiusz: 10" (254 mm)

Érintők: 22 db médium szélességű rozsdamentes acél

Pozíciójelölők: fekete pont

Koptatólap: gyöngyház, fehér, fekete, pergamen, színtől függően

Húrláb: Music Man® Modern tremolós, hajlított acél vintage nyergekkel

Hangolókulcsok: Schaller M6-IND, satus

Merevítőpálca: húrok eltávolítása nélkül állítható

Nyakillesztés: 5 csavaros, elsimított kontúrú illesztés

Kezelőszervek: Custom Music Man® aktív előerősítő, nyomókapcsolós hangerő gomb, 20 dB erősítéshez, nyomókapcsolós hangszíngomb tekercsleválasztáshoz, háromállású pickup-váltó

Hangszedők: SH - Music Man® single coil, lépcsőzetesen elhelyezett rúdpólusokkal (húrlábnál), humbucker krómozott tokkal (nyaknál)

 

 

Tájékoztató listaár: 2 299 USD

További részletek: Ernie Ball Music Man