zenesz_logo.png



A Palmer az idei téli NAMM Show-n mutatta be a PDI 03 Joe Bonamassa Signature gitár hangszóró szimulátor DI boxát.

 

 PDI03JB_2_600.jpg

 

 

 

Úgy tűnik, hogy a signature hangszerek, erősítők és effektek korát éljük. Nincs ezzel semmi gond, a gyártók nagyon kedvelik, ha egy híresség a nevét, sok esetben szakmai tudását, tapasztalatát adja valamely termékükhöz. Azonban az elég ritka, hogy egy világhírű gitáros – esetünkben Joe Bonamassa – egy hangszóró szimulátort lásson el kézjegyével.  Egy apró, de fontos kelléke Bonamassa élő színpadi megszólalásának a német Palmer cég terméke, a PDI 03 JB professzionális passzív DI box.

 

Először is egy fontos megjegyzés. A PDI 03 JB jelentősen különbözik a Palmer cég által PDI 03 márkanéven korábban már gyártott modelltől, még pedig abban, hogy ebben nincs műterhelés. Bonamassának egyszerűen nincs rá szüksége. A DI boxot az erősítő hangfal kimenete és a hangfal közé helyezi és kimenő jelét keveri a láda elé helyezett mikrofonok jelével, hogy a gitár hangja még karakteresebb, és konkrétabb legyen. Minthogy a hangfal szól, nincs szükség műterhelésre, és így a PDI 03-at is sokkal kisebbre lehetett tervezni.

 

 

 

PDI03JB_1_600.jpg

 

 

Bonamassa a fent leírt módon használja ezt a kis eszközt, azonban a PDI 03 JB stúdió és házi felvételek céljára is kiválóan alkalmas. Elkerülhető az időrabló mikrofonozás, illetve az abból adódó problémák is. A PDI 03 JB lehetővé teszi, hogy a gitár aszimmetrikus jelét frekvencia-kompenzált, transzformátorral szimmetrizált jelként továbbítsuk a keverő, vagy felvevő eszköz felé. A beépített szintcsökkentő, hangszín, valamint Ground Lift kapcsolók mellett egy JB kapcsolót is találunk a PDI 03 JB DI-boxon, ami emeli a közép hangok erősítését, a gitárhangot előre, közvetlenül az arcunkba tolja, legalábbis Joe Bonamassa ezt a nyelvi fordulatot használta…

 

 

 

PDI03JB_6_700.jpg

 

 

 

Amennyiben azonban a PDI 03 JB-t olyan erősítő direkt kimeneteként kívánjuk használni, amelyhez nincs hangfal csatlakoztatva, megfelelő impedanciájú műterhelést kell alkalmazni. Erre a célra megfelel a PDI06 Palmer Power Attenuator és a PLB2X8 Palmer Dual Load Box.

 

 

 

 

 

Specifikáció

 

Termék típus: hangszóró szimulátor

Típus: passzív

Csatornák száma: 1

Bemenet típusa: aszimmetrikus

Bemenetek száma: 1

Bemeneti csatlakozók: 6,3 mm-es jack

Kimenet típusa: szimmetrikus

Kimenetek száma: 1

Kimeneti csatlakozók: XLR, 6,3 mm-es jack

Kimenő impedancia: 600 Ohm

Kezelőszervek: szintcsökkentő, hangszín (mély, normál, egyenes), (fényes, normál, tompa), JB kapcsoló

Műterhelés: nincs

Maximális terhelés: terheléstípustól függően, max. 200 W

Hangszín szűrő: van

Teljesítmény csökkentő: nincs

Trafóval szimmetrizált kimenet: van

Ház anyaga: acéllemez

Ház felülete: porfestett

Méret: 140 x 95 x 50 mm (szélesség x mélység x magasság)

Ár: 63 678 Ft (bruttó ár)

 

Hazai forgalmazó és bővebb információ: Elimex Kft.