zenesz_logo.png



A PRS Guitars elkezdte gyártani az Archon 100 wattos erősítő fej 50 wattos kombó és fej változatát.

 

photo4_700.jpg

 

 

 

Az Archon erősítő fejet még 2013-ban mutatta be PRS Guitars és kiválóan fogadták mind a zenészek, mind a forgalmazók. A 100 wattos high-gain erősítő fej új eszközöket kínált a gitárosok számára, melyekkel könnyedén szólaltathattak meg csonttörő hangerőt vagy kivételesen tiszta hangokat, ami azért általában nem jellemző az ilyen crunhos hangzású erősítőkre.

 

Az új, 50 wattos verzió – fél teljesítmény kapcsolóval és még néhány további említésre méltó jellemzővel – most jelent meg, és elérhetővé teszi az Archon megszólalását mindenféle stílust játszó gitárosok számára.

 

 

 

photo6_700_crop.jpg

 

 

 

Megtartották az eredeti Archon fej LEAD és CLEAN csatornáját, így az Archon 50/25 fej és a kombó is továbbra is hozza a kövér, zúzós hangzást, ugyanakkor a tiszta csatorna kivételes hangját bármilyen stílust játszó gitáros élvezni fogja. Az 50 W teljesítmény, ami az erősítő hátlapján lévő kapcsolóval 25 wattra csökkenthető, már kisebb hangerőnél tudja azt a klasszikus túlhajtott hangzást, amit az elődje csak nagyobb teljesítménynél produkált.

 

Az a lehetőség, hogy a 6L6 végcsöveket ízlés szerint EL34-re cserélhetjük, tovább növeli az erősítő testreszabhatóságát. A 6L6 csövek talán nagyobb rugalmasságot kínálnak, a teljes frekvenciatartományban kiegyensúlyozottabban teljesítenek. Lágyabban, melegebben, de talán kevésbé telítetten szólnak, mint az EL34-ek. Az EL34-ek feszesebb, ütősebb hangot produkálnak, előbb torzítanak, és hozzák az overdrive-os és crunch-os hangzás teljes skáláját, ami nagyszerű a kemény rockhoz.

 

 

 

photo5_700.jpg

 

 

 

Az Archon kombót a PRS egy 12 inches Celestion G12-75T hangszóróval gyártja olyan gitárosoknak, akiknek szempont a szállíthatóság és nem annyira fontos a teljesítmény. A kombóval így is egy dögös erősítőt kapunk, ami ideális a próbateremben, vagy klubokban, de otthoni gyakorlásra is használhatjuk. Ha mégis nagyobb felületen szeretnénk megszólalni, csatlakoztathatunk egy külső hangfalat és rögtön megkapjuk azokat a mélyeket, melyekre vágytunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Specifikáció

 

Teljesítmény: 50W/25W (fél teljesítmény kapcsolóval)
Csatornák: LEAD, CLEAN
Végerősítő csövek: 2 db 6L6GC, vagy 2 db EL34
Előerősítő csövek: 6 db JJ12AX7
Rácselőfeszültség: fix/állítható/katód
Kimenetek: 4/8/16 Ohm
Méretek (Archon erősítő fej): 546 x 267 x 254 mm
Súly (Archon erősítő fej): 15,2 kg
Méretek (Archon kombó): 546 x 267 x 451 mm
Súly (Archon kombó): 21,3 kg
Hangszóró: Celestion G12-75T

Első panel

 

Volume/Treble/Middle/Bass/Master mindkét csatornára
Bright kapcsoló mindkét csatornára
Közös Presence & Depth szabályzás

 

 

Hátsó panel

 

Fél teljesítmény kapcsoló
Impedancia váltó
Rácselőfeszültség állító jack aljzat
Effekt send/return
Lábkapcsoló aljzat

 

Bővebben: PRS