ZenészmagazinNAMM 2020: debütál az Orange Little Bass Thing

Zenészmagazin | 2020. Január 09., Csütörtök 15:00

Az Orange a 2020-as téli NAMM Show-n mutatja be hivatalosan a Little Bass Thing modelljét, egy egyszerű, pehelykönnyű basszus erősítőt, amit a modern basszusgitárosok igényeinek figyelembe vételével terveztek.

 

Little-Bass-Thing-1-700x.jpg

 

 

A Terror Bass új kiadásának hangos sikere után az Orange most egy 500 W-os izmos „D” osztályú végfokot kombinált egy erőteljes tranzisztoros előerősítővel, és az egészet szépen belepakolta egy apró, összesen 3 kg súlyú csomagba. A takaros kis szerszámosláda tökéletes hangzást produkál, minimális felhajtással.

 

 

 

Little-Bass-Thing-5-700x.jpg

 

 

Minthogy az erősítőn csak Master Volume potit találunk, nincs Gain szabályzás, torzítással nem igen fogunk találkozni. Ehelyett kapunk egy tiszta tranzisztoros előerősítőt, parametrikus középszabályzással, basszus és magas EQ-val (+/- 15 dB). Az erősítő háza pedig kifejezetten masszívnak tűnik, és sokkal izgalmasabb a megjelenése, mint néhány versenytársának.

 

A lábkapcsolóval (nem tartozék) bekapcsolható kompresszor szabályzója az első panelen kapott helyet, ezt aktiválva a basszeros azonnali hozzáférést kap az Orange gondosan tervezett Class A Optical kompresszor áramkörhöz. Az egyedi, kifejezetten basszushoz fejlesztett sidechain kompresszor egyetlen potméterével kiváló dinamikai kontrollt érhetünk el.

 

A Little Bass Thinget olyan hasznos szolgáltatásokkal is felszerelték, mint az FX loop, a -6dB bemeneti érzékenység kapcsoló aktív basszusokhoz, két Speakon aljzat és a ground lift kapcsolóval ellátott szimmetrikus D.I. kimenet. Sajnos fejhallgató kimenetet és AUX bemenetet nem kapott az erősítő, de ezt talán meg tudjuk bocsátani a gyártónak…

 

 

 

 

 

Tájékoztató ár: 649 EUR.

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.094531 másodperc.