zenesz_logo.png



A Laney CUB erősítő sorozatának dizájnja mögött meghúzódó „A kicsi szép!” gondolat bizonyára sokaknak eszébe jut, amikor egy kis klubkoncertre cipelik 20-30 kilós kombójukat.

 

11_500x.jpg

 

 

 

 

 

 

A Laney CUB erősítő sorozatának dizájnja mögött meghúzódó „A kicsi szép!” gondolat  bizonyára sokaknak eszébe jut, amikor egy kis klubkoncertre cipelik 20-30 kilós kombójukat, hogy aztán 1-es hangerőn zúzzanak… Igen, számos olyan szituáció lehetséges, amikor a kis erősítő a nyerő, arról nem is beszélve, hogy a kisebb teljesítmény lehetővé tesz olyan hangzásokat is, ami egy nagyobb cuccnál csak eltúlzott hangerőnél érhető el.

 

 

 

Klasszikus brit design

 

A brit tervezésű Laney CUB sorozat erősítői igazi klasszikus brit hangzással ajándékozzák meg tulajdonosukat. A CUB12R 15 W teljesítményét egy pár EL84 végcsővel érik el, de van egy 1 W-nál kisebb bemenet is. Ha a „kevesebb mint 1 W” bemenetre csatlakoztatjuk a gitárt, akkor is nagyszerű csöves hangot kapunk, de inkább suttogva, mint bömbölve. Ez a „kevesebb mint 1 W” opció lehetővé teszi, hogy a végfokot keményen meghajtsuk, és kis hangerőnél is előhozzuk azt a sötét tónusú csöves torzítást, amit normál körülmények között csak meglehetősen nagy hangerőnél tudunk elérni. Ez a lehetőség nagyszerűen használható gyakorlásnál és stúdióban is.

 

 

 

Laney_CUB_12R_700.jpg

 

 

 

Mindez, valamint a 3 db ECC83 előerősítő cső, a háromsávos EQ, főhangerő, Tone, Gain, potik és a beépített Reverb alkalmassá teszik ezt a kombót a tiszta, meleg gitárhangtól kezdve a finom crunhos, vagy durva overdrive-os hangzásig bezárólag minden klasszikus gitár sound elállítására.

 

 

 

 

Laney-CUB-12R_700.jpg

 

 

 

Egyedi tervezésű hangszóró

 

A CUB12R egy 12 inches, egyedi tervezésű HH hangszórónak ad otthont, amit kifejezetten a Laney számára készítettek azzal a céllal, hogy ezek az erősítők a karakterükhöz minél optimálisabban illeszkedő hangszórót kapjanak.

 

Fedélzeti zengető

 

A klasszikus hangzású beépített zengető növeli a CUB12R hangjának vintage jellegét. Az opcionálisan megvásárolható FS1 lábkapcsolóval távolról is kezelhetjük zengetőt.

 

 

Egyéb extrák

 

Ha egy nagyobb cuccot szeretnénk összerakni, akkor további külső ládákat is köthetünk a CUB12R külső hangszóró kimenetére. Próbálkozhatunk 2x12-es, vagy akár 4x12-es ládával, hiszen ekkor nagyobb felületen szól a 15 W teljesítmény.

 

A kedvenc effekt pedáljainkat is csatlakoztathatjuk a kis Laney-hez a hátsó panelen elhelyezett Effect Loop aljzatok segítségével.

 

 

Összegezve

 

Ez a rendkívül könnyen szállítható, mindössze 11,5 kg súlyú, nagy tudású kis erősítő tipikus brit stílusú Laney sound-ot produkál, kivételesen széles palettán. Kategóriájában a felszereltsége is kiválónak mondható, összehasonlítva más full csöves erősítőkkel, az ára is kedvező.

 

 

 

 

 

 

Hazai ár és specifikáció: Mezzoforte Hangszeráruház