zenesz_logo.png



A svéd gitáros–zeneszerző és producer, Ola Englund által alapított Solar Guitars két új signature gitárral bővíti Artist sorozatát, Jason Frankhouser (Martyred) és Marzi Montazeri (Exhorder) nevéhez fűződnek az új modellek.

GC_angle_700x.jpg

 

Solar Guitars GC1.6 Killertone

Jason Frankhouser You Tube csatornája a Killertone nevet viseli, és ha megnézed az online videókat, meg fogod érteni miért kapta ezt a nevet. Ez a Type G1 „Killertone” Artist sorozatú gitár domborított tetőlapjával, jól megkülönböztethető, a Solar „Type G” gitárokra jellemző single cutaway formájával, minőségi összetevőivel, professzionális jellemzőivel a legtesthezállóbb választás Jason Frankhouser színpadi és „Killertone” stúdió munkáihoz.

A testen átmenő húrozáshoz készült Tune-O-matic húrlábbal felszerelt GC1 Killertone-t Seymour Duncan Black Winter pickupokkal töltötték fel, melyek nagy kimenő jelű passzív humbucker hangzása ideális a Black Metal, Death Metal, vagy bármilyen más extrém stílusú zenékben, és olyan könyörtelen, mint a Skandináv Tél! Az elektronikát két push-pull kapcsolóval ellátott hangerő potméterrel (soros-párhozamos kapcsolás) és egy háromállású pickup váltóval kezelhetjük.

 

 

A set-thru neck, (azaz mélyen ragasztott nyakú) konstrukciójú gitár menzúrája 24,75 inches, a hangszer a mahagóni testére lángolt juhar top került. A gyors, vékony és kényelmes mahagóni nyakra ébenfa fogólapot ragasztottak 24 rozsdamentes acél szuper-jumbo érintővel és oldalt elhelyezett, sötétben fluoreszkáló pozíciójelölőkkel.

A gitár 18:1 áttételű Solar satus hangolókulcsokat, grafit felső nyerget kapott, a fogólapot a 12. fekvésben látványos Killertone berakás díszíti. A GC1 Killertone áttetsző fekete fényezéssel kapható, ami szépen hangsúlyozza a lángolt juhar tető mintázatát. A videóban Jasont láthatjuk új signature gitárjával. A gitár tájékoztató ára 1 199 EUR.

 

Solar-Guitars-E1.6-Priestess-Exhorders 550x.jpg


Solar Guitars E1.6 Priestess

A következő új Solar signature modell az Exhorder gitárosának, Marzi Montazerinek készült. Az égerfa testhez itt is set-thru illesztéssel csatlakozik a háromrétegű jávorfa nyak, melyen 24 szuper-jumbo érintővel ellátott ébenfa fogólapot találunk. A 25,5 inches menzúrájú gitár egyik érdekessége a rendkívül megbízható Floyd Rose 1000 tremolós húrláb, amit egy túlméretezett tremoló blokkal kombináltak a hangkitartás növelése és a jobb rezonancia érdekében, mindeközben a tremoló rugókat mechanikusan elnémították.

Priestess trans_700 .jpg

 

A gitárt Duncan Solar humbucker pickupok hajtják, melyek a hangzás lehetőségek teljes spektrumát tudják, a teljesen tiszta sound-tól a keményen túlhajtottig, óriási hangkitartással. A hangszedőket egy háromállású pickup-váltóval, egy főhangerő gombbal, egy nyaki pickup hangerő potival, amit push/pull kapcsolóval láttak el tekercsleválasztáshoz, és egy hangszín potival tarthatjuk kordában.

Az Explorert idéző fazonú modellen is megtalálhatók a sötétben fluoreszkáló pozíciójelölők, a felső nyereg grafitból készült, a pontos, precíz hangolást a Solar 18:1 locking hangolókucsok garantálják. A gitárt matt fehér színben gyártják és egy Solar Type E deluxe puhatokot is kapunk hozzá az 1 099 eurós árért.

 


További információk: https://www.solar-guitars.com/categorie-produit/artist-series/