zenesz_logo.png



A felső kategóriás referencia monitorokat gyártó angol cég, a PMC a 2018-as januári NAMM Show-n is kiállítja új, result6 közeltéri monitorát.

download-_1__4_700x.jpg

 

 

 

2017. októberében a New York-i AES Convention alkalmával debütált a PMC új kétutas, aktív result6 monitora. A result6 rendelkezik mindazon jellemzőkkel, melyeknek köszönhetően a cég professzionális referencia monitorai nemzetközi hírnévre tettek szert. Ideértjük a nagyfelbontású hangképet, a részletező, pontos és kiterjesztett mélyeket, a konzisztens, kiegyenlített hangzást minden tartományban és a széles lesugárzást. Mindez egy PMC szinten megfizethetőnek mondható, elegánsan egyszerű megjelenésű közeltéri monitorban testesül meg.

 

„A result6 monitoron keresztül a márkát még nem ismerő audio szakértők tökéletesen megismerhetik a minden termékünkben megtalálható, szabadalmazott mélyhang növelő ATL™ technológiát” – magyarázta Oliver Thomas, a PMC tervezési igazgatója.

 

 

PMC result6 studio shot 700x.jpg

 

 

A kétutas rendszer egy 27 mm-es, terelőbordákkal ellátott lágy dóm magassugárzót és egy közép/mélyhangszórót tartalmaz, melynek membránja természetes rostokból készült és lakkozott. Mindkét egység egyedi tervezésű, és kifejezetten a result6 számára készült.

 

A 6,5 inches mélyhangszóró tervezésénél lézer alapú mérőrendszert használtak, amit a közelmúltban vezettek be a PMC-nél a tervezési folyamatokba. Ez a technológia a hangsugárzó elektromechanikai működését térképezi fel extrém pontossággal, lehetővé téve, hogy a mélysugárzó tökéletesen együttműködjön a PMC Advanced Transmission Line mélynövelő rendszerével.

 

 

csm_PMC_result6_650x.jpg

 

 

PMC Advanced Transmission Line sematikus rajza

 

 

 

Az aktív result6 monitorokban két D osztályú erősítő adja le a 65 W és 100 W teljesítményt, mellyel a magas- és a mélysugárzót hajtják meg. A monitorokban nem találunk komplex DSP-alapú beállítási lehetőségeket, vagy profilokat, ehelyett a result6-nál kizárólag a tervezés pontosságával kívánják a neutrális karakterisztikájú, megbízható PMC referencia hangot elérni, ezzel is eleget téve a cég tervezési filozófiájának, mely a lehető legjobb hangzást a lehető legrövidebb úton kívánja nyújtani a felhasználónak.

 

 

PMC result6 technikai adatok


Keresztváltó frekvencia: 2kHz
Magassugárzó: 27 mm-es lágy dóm
Mély/középhangszóró: 6,5 inches, tényleges ATL™ hossz: 1,5 m
Frekvencia átvitel: 45Hz - 22kHz
Teljesítmény csatornánként: magas 65 W RMS, mély 100 W RMS
Bemeneti impedancia: 8 kΩ
Bemeneti csatlakozó: szimmetrikus XLR
Méretek: 380 x 199 x 360 mm (magasság x szélesség x mélység)
Súly: 8 kg
Várható ár: 2 394 EUR / pár
Hazai forgalmazó: http://www.digitalpro.hu