zenesz_logo.png



A Tech 21 Paul Landersszel, a Rammstein gitárosával együttműködve fejlesztette ki az új PL1 Signature Fly Rig effekt pedálját.

 

Paul Landers 700x.jpg

 Paul Landers

Paul Landers már a Rammstein kezdetei óta használja a Tech 21 SansAmp cuccait, nevezetesen a PSA előerősítőt és a GT2 erősítő emulátor pedált, most pedig elkészült a nevét viselő, két jól elkülönülő SansAmp csatornával büszkélkedő, Tap Tempo kapcsolóval ellátott Delay-t és egyedi tervezésű, Vibrato és Ambience effektet, valamint két módban használható boostert is tartalmazó PL1 Signature Fly Rig pedál.

 

PL1_700.jpg

 

Landers így mesélt a signature pedálról: „Jó pár évbe és körülbelül hat vagy hét különböző modellbe került mire eljutottunk a végső verzióhoz, ami teljesen különbözik minden korábbi Fly Rig-től. Az a poén benne, hogy minden benne van, amire csak szükségem van és szinte zsebben elfér. Otthon, szállodában, gyakorlásnál, koncerten, stúdióban csak bedugom a gitárt és kész. Habár nagyon kisméretű, az összes hangzást ki tudom belőle hozni, amire a bandában szükségem van. El sem hiszitek, milyen sokoldalú, rugalmas eszköz. Tetszik az, hogy teljesen analóg a jelút, nem digitálisan előállított a hangzás, ez valódi! És amit a legjobban szeretek, közvetlenül a keverőhöz, vagy a számítógéphez tudok vele csatlakozni és nincs szükség erősítőre, hogy az általam ismert legjobb torzított hangzást előállítsam.”

 

pl1_sansamp_inset.jpg

 

 SansAmp szekció

A Paul Landers Signature Fly Rig két teljesen analóg SansAmp csatornával rendelkezik: Feuer (Dirty) és Wasser (Clean), így lábkapcsolóval könnyedén válthatunk a torzított és tiszta hangzás között. A Feuer (Dirty) csatorna 3 sávos aktív EQ-t, közép emelő kapcsolót, valamint Drive és Level szabályzási lehetőséget kapott. A Wasser (Clean) csatornánál kétsávos EQ, kompresszor és szintszabályzás áll rendelkezésünkre. Egy további Bite kapcsolóval a legfelső tartományokat (presence) emelhetjük, ami extra tisztaságot és fényességet kölcsönöz a magas hangoknak.

 

pl1_boost_inset.jpg

 

Boost szekció

Teljesen független, két módban működtethető a Boost egység, amit a SansAmp szekció után helyeztek el az effekt láncban, +6dB erősítés és -10dB „negatív emelés” között dolgozik.

Ebben az egységben találjuk a DLA szekció TAP/TUNER kapcsolójával aktiválható kromatikus hangoló kijelzőjét is. Ha lenyomva tartjuk a lábkapcsolót, akkor bekapcsoljuk a hangológépet, és egyidejűleg elnémítjuk a kimenő jelet.

 

pl1_dla_inset.jpg

 

DLA szekció + Tap Tempo + Vibrato + Ambiance

A Delay hangolása egy vintage szalagos visszhangot idéz. Time és Repeats szabályzókkal, valamint Tap Tempo lábkapcsolóval kezelhetjük. A Vibrato esetében a Time a sebességet állítja, míg a Level az effekt mélységét. Vibrato módban is működik a Tap Tempo kapcsoló, a sebességet adhatjuk meg vele. Az Ambience gombbal könnyedén beállíthatjuk egy szoba, vagy akár egy mikrofonozott erősítő térérzetét.

 

PL1 600x.jpg

További jellemzők

6,3 mm, 1 MOhm bemenet
XLR kimenet földleválasztó kapcsolóval
6,3 mm alacsony impedanciás kimenet
Fejhallgató kapcsoló a 6,3 mm-es kimenethez
Megvilágított kezelőgombok
Masszív, teljesen fém ház
Fém lábkapcsolók és aljzatok
Halk kapcsolású, egyedi gyártású lábkapcsoló szerkezetek
Tartozék 9 V DC tápegység
Méretek: 31,8 mm x 318 mm x 63,5 mm (magasság x szélesség x mélység)
Súly: 0,6 kg
Ár: 135 900 Ft

 

A Tech 21 hazai és európai forgalmazója a Sound Service.