zenesz_logo.png



Ha egy klasszikus Gibson Les Paulra vágysz és nem szeretnél egy vagyont kiadni érte, érdemes egy próbát tenni a Gibson Les Paul Tribute modellel, melyek most kedvező áron kaphatók.

 

deal-gibson-les-paul-tribute-2019_scb-scaled-700x.jpg

 Gibson Les Paul Tribute 2019 Satin Cherry Burst

A Les Paul Tribute gitárok – ahogy a nevük is sugallja – a Les Paul legendája előtt kívánnak tisztelegni, és ugyanazt a hangzást és feelinget nyújtják, mint klasszikus nagyhírű elődjei, melyek örökre beírták nevüket a rock történetébe. Ezek a modellek jávorfa nyakkal készülnek, ami ugyan nem mondható hagyományosnak a Les Paul esetében, de volt már rá példa. A test anyagát mahagónifa adja, és itt jön ismét egy eltérés az eredeti Les Paul recepttől, ez pedig a test üreges kialakítása, amit a súlycsökkentés érdekében alkalmaztak.

 

deal-gibson-les-paul-tribute-2019_shb-700x.jpg

Gibson Les Paul Tribute 2019 Satin Honey Burst

 

Az Ultra-Modern Weight Relief (súlycsökkentés) hosszas és alapos számítások alapján jött létre, így az üregek a gitár kerülete mentén helyezkednek el és a hangzást nem befolyásolják. A test közepén megmaradt egy masszív tömörfa mag, ami garantálja a klasszikus Les Paul soundot. A teljesen üreges gitároktól eltérően ez a kivitel nem hajlamos a gerjedésre, és kiváló a rezonancia képessége. Az így kialakított mahagóni testre jávorfa top került. A lekerekített proiflú ragasztott nyakon 12”-os rádiusszal rendelkező rózsafa fogólappal találkozunk, ami 22 médium jumbo érintőnek ad helyet, a hangszer skálahossza 24,75" (628,65mm).

 

ultra-modern-weight-relief-650x.jpg

 Ultra-Modern Weight Relief

 

Két nagy jelet leadó Alnico II mágneses humbucker 490R a húrlábnál és 490T a nyaki pozícióban – gondoskodik a klasszikus Les Paul hangzásról és a hosszú hangkitartásról. A szokásos 2 hangerő, 2 hangszín gomb és egy pickupváltó áll rendelkezésünkre a nekünk tetsző sound kikeverésére. Az összképet a Nashville Tune-O-Matic húrláb, a hozzátartozó alumínium húrtartó és a Vintage Deluxe húrgépek teszik teljessé.

A gitárok selyemfényű Satin Cherry Sunburst, Satin Honeyburst, Satin Tobacco Burst és Satin Iced Tea színekben készülnek. Nézve az itthoni árakat, jelenleg a győri Hangszerdiszkontban a Les Paul Tribute Satin Iced Tea színben 329 900.- forintért kapható, a Satin Honeyburst az Árkádia hangszerboltban 397 900.- forintba kerül, a Muziker pedig 369 900.- forintért kínálja a Satin Tobacco Burst változatot, de érdemes a Thomann-nál is körülnézni.

 

 

Specifikáció: Gibson