zenesz_logo.png



A Fender Amerikában gyártott Rarities Collection sorozata (Ritkaság Gyűjtemény) minden hónapban új modellt mutat be, rendszerint speciális hangszerfákkal és elektronikával.

 

fender_rarities-red-mahogany-top-telecaster_3_700x.jpg

 

 

Igaz, hogy most már júniust írunk, de azért hadd legyen szó a májusi sztárról a Fender Rarities Red Mahogany Top Telecasterről. Ez a Telecaster két részből álló kőris testtel készül, aminek pórustömítéssel kezelt gyönyörű erezete, szépen mutat a fényes natúr lakkozás alatt a hangszer hátoldalán és oldalán. A tetőlap anyagát, ahogy a gitár neve is sugallja, vöröses, mintázott mahagónifa adja. A nyak pedig – ahogy az elvárható egy Telecastertől – egy darab jávorfából készült, vagyis a gitár hangja és feelingje ismerős lehet. A látványos tetőlap azonban nemcsak szemünket gyönyörködteti, hanem a gitár hangjára is hatással van, fényes, meleg, és hosszan lecsengő megszólalást eredményez.

 

 

pickups_700x.jpg

 

 

Az ’50-es éveket idéző vintage stílusú Custom Shop húrláb pickup mellé remekül passzol a Custom Shop Twisted nyaki hangszedő. Ez az egyedi hangszedő a nagyobb Alnico V mágneseket a Fender Jazz Bass pickupjától örökölte, a nagyobb csévetest vastagabb tekercselőhuzalt tesz lehetővé, ami fényesebb, ütősebb hangzást eredményez. Ha megszólaltatjuk a Telét, a két single-coil meglehetősen széles spektrumát nyújtja a Fender hangzásoknak, a klasszikus Tele „twang” hangzástól kezdve a túltekercselt, ütős, már-már Strat hangzásokig. Az elektronikát a szokásos egy hangerő, egy hangszín gombbal és háromállású pickup-váltóval kezelhetjük.

 

 

tele red mah top head_700.jpg

 

A modern mély „C” profilú nyak és a 9,5 inches rádiuszú jávorfa fogólap, melyre 22 keskeny magas érintő került, meggyőző kényelmet és játszhatóságot biztosít. (Itt jegyzem meg, hogy egy ilyen elegáns gitár megérdemelt volna legalább egy égetett juhar fogólapot.) A húrláb a vintage jellegnek megfelelően háromnyerges kompenzált rézbabákkal ellátott, testen átmenő húrozáshoz készült, ez is, akár a többi szerelvény arany színben pompázik. A butik jelleget hangsúlyozzák a Deluxe, gyöngyház gombokkal ellátott húrgépek. A test teknőcmintás szegélyezést kapott, melynek színe megegyezik a négyrétegű koptatólap színével.

 

 

[Fender Telecaster Red mahagoni top]

 

 

A gitár tájékoztató ára 2 599 EUR, amiben benne van egy barna vintage Deluxe keménytok is. További részletek: Fender.