ZenészmagazinESP/LTD 2019 gitár és basszusgitár sorozatok IV.

Zenészmagazin | 2019. Június 26., Szerda 13:00

A 2019-es LTD/ESP modellekről szóló sorozatunkban még nem esett szó az új basszusokról, LTD TL, 200 és 400 sorozatú gitárjairól. Ezt a hiányosságot most sürgősen pótoljuk.

 

LTD 700x.jpg

 

 

 

Új és frissített LTD basszusok

 

Ha beleszámoljuk a sorozat első részében már megemlített Frank Bello Signature sorozatú FBJ 400 basszust, akkor összesen 13 új, és frissített basszusgitárt kínál az LTD 2019-re.

 

 

 

AP-4 BLACK METAL 700x.jpg

 

AP-4 Black Metal 

BLACK SATIN

 

Az AP-4 Black Metal a 2018-ban debütáló és azonnali sikert arató LTD Black Metal sorozat első basszus modellje. Ez a gitár csavarozott jávorfa nyakával, éger testével az AP sorozatú basszusok klasszikus formáját hozza, néhány szembetűnő Black Metal jellemzővel, így a selyemfényű fekete lakkozással, a teljesen fekete szerelvényekkel és a fekete LTD logóval fejrészen. Az AP-4 Black Metal professzionális szintű összetevőket tartalmaz, gondolunk itt a Grover hangolókulcsokra, a Babicz FCH-4 húrlábra, és az egy szem EMG 35CS hangszedőre. Összességében a gitár letisztult, minimalista megjelenése karakteres és szemet gyönyörködtető.

 

 

 

 

AP-5 Pelham Blue_700x.jpg


AP-4 / AP-5

PELHAM BLUE

 

Az AP sorozat az új Pelham Blue lakkozású AP-4 és AP-5 basszusokkal bővült, mindkettő az előző Black Metal modellhez hasonlóan a tradicionális égerfa test, csavarozott jávorfa nyak kombinációt képviseli. A vékony „U” profilú nyakra makassar-ében fogólapot ragasztottak 21 XJ érintővel ellátva. A csúcskategóriás összetevők itt sem hiányoznak, a gitáron aktív EMG pickupok továbbítják a hangot, EMG LJ a húrlábnál és EMG P középen. Robosztus Babicz FCH-4 húrláb és Grover húrgépek teszik teljessé a négyhúros és öthúros változatban is kapható basszust.

 

 

 

AP-204 Snow White_700x.jpg

 

AP-204

SNOW WHITE

 

Az AP-204 az ESP modellek klasszikus stílusát és fejlett elektronikáját nyújtja elérhető áron. A csavarozott jávorfa nyak mahagóni testhez csatlakozik, a nyakra égetett jatoba fogólap került 21 XJ érintővel. A hangszer menzúrája az előzőekhez hasonlóan 34 inches. Ezt a modellt ESP Designed LDP és LDJ hangszedőkkel, valamint kétsávos aktív EQ-val látták el, ami szinte minden stílusban jól használhatóvá teszi ezt a hangszert.

 

 

 

B-1004 Multi Scale_700x.jpg


B-1004 / B-1005 MULTI-SCALE

NATURAL SATIN

 

 

Az LTD B családban megjelent öt új basszus közül elsőként a B-1004 és B-1005 multi menzúrás gitárokat emelnénk ki. A professzionális basszerosoknak tervezett hangszer mocsári kőris testére gyönyörű mintázatú ziricote fa tető került, a testhez ötrétegű wenge-bíborfa nyakat csavaroztak. A fogólap anyagát pau ferro adja, melyen legyezőszerűen helyezték el 24 XJ érintőt. A multi menzúrás basszusok előnyeiről itt most nem írunk, már több helyen megtettük, és a basszus játékosok jelentős része esküszik rá, hogy sokkal kényelmesebb és természetesebben szól, mint a standard bundozású basszusgitár.

 

 

 

B-1005 Mulit Scale_700x.jpg

 

A gitárokat Nordstrand Big Splits pickupok hajtják, az aktív elektronikát ABQ-3MS 3 sávos EQ-val, Volume, Balance potikkal és két mini kapcsolóval kezelhetjük, melyek közül az egyik az aktív/passzív mód között vált, a másik pedig az EQ-val kezelhető középfrekvencia tartományt (800Hz vagy 400Hz) szabályozza. A felsőkategóriás összetevők között meg kell említenünk a Gotoh hangolókulcsokat és a multimenzúrás hangszerhez készült Hipshot Solo húrlábat. A gitár impozáns Natural Satin finish-t kapott, amin szépen átlátszik a ziricote fa mintázata.

 

 

 

B-1004 Natural Satin_700.jpg

 

B-1004 / B-1005
NATURAL SATIN

 

A frissített B-1004 és B-1005 standard menzúrás (34”) basszusok is egzotikus mintázatú bocote fa fedlapot kaptak, ami jótékony hatással van a hangkitartásra.  Ezeket a gitárokat is Nordstrand Big Splits pickup készlettel és aktív elektronikával vértezték fel, valamint Gotoh hangolókulcsokat és húrlábat kaptak. Mindkét modell Natural Satin lakkozással kapható.

 

 

 

B-5E Mahogany 700X.jpg


B-5E MAHOGANY
 

NATURAL SATIN

 

A B-5E mahagóni testű, testen átmenő nyakú konstrukciójú basszusgitár. Kiválóan használható szinte minden stílushoz a kényelmes és gyors, vékony „U” profilú, ötrétegű jávorfa-mahagónifa nyaknak köszönhetően, melyre ébenfa fogólap került 24 XJ érintővel. A sokoldalúsághoz persze hozzájárul a két ESP Designed pickup (SB-5N és SB-5B) és a háromsávos EQ-val dúsított aktív elektronika is. A B-5E modellt LTD hangolókulcsokkal és LTD BB-605, testen átmenő húrozáshoz való húrlábbal szerelték fel.

 

 

 

Stream-1005_700x.jpg

 

 

STREAM-1004 /1005
BLACK NATURAL BURST

 

Az LTD Stream sorozat modelljei a retró formát ötvözik a modern kényelemmel és hangzással. A frissített Stream-1004 és Stream-1005 basszusok esetében a mocsári kőris testre érdekes mintázatú tömör csomós juharfa tető került, a testhez ötrétegű jávorfa/bíborfa nyakat csavaroztak makassar-ében fogólappal, 21 XJ érintővel. Mindkét modellen aktív elektronikával kezelhető EMG pickupok dolgoznak, és olyan felsőkategóriás szerelvények teszik teljessé ezt a modellt, mint a Hipshot hangolókulcsok és a Hipshot A Style húrláb. A gitárok Black Natural Burst lakkozással kaphatók.

 

 

 

Stream-205_700x.jpg

 

STREAM-204 / 205 

BLACK SATIN

 

Figyelemreméltó retro-cool forma, kiváló minőségű összetevők és elérhető ár, az LTD Stream-204 és az 5-húros Stream-205 sokkal többet kínál, mint amit az árcédula sugall. A csavarozott nyakú konstrukció teste mahagóniból készült, a vékony „U” profilú, háromrétegű jávorfa nyakra égetett jatoba fogólapot ragasztottak 21 XJ érintővel. A hangszerre két passzív ESP Designed SB-4B pickup került, melyeket az aktív kétsávos ABQ-2S EQ-val kezelhetjük. A gitár selyemfényű fekete finish-sel kerül forgalomba.

 

 

 

Új és frissített LTD TL és 200/400 sorozatú gitárok


 

TL-6 Aqua Marine Burst_700x.jpg

 

TL-6 Thinline


Az LTD TL Thinline sorozat azoknak a gitárosoknak készült, akik egy elektromos gitár kényelmét és játékkomfortját szeretnék élvezni, de akusztikus hangzásra van szükségük. A népszerű TL-6 modellt most három csodálatos új színben kínálja az LTD: Aqua Marine Burst, Tiger Eye Burst, és Wine Red.

 

 

TL-6 Tiger Eye Burst_700x.jpg

 

TL-6 Wine Red_700x.jpg

 

A TL-6 kiváló minőségű hangszerfákból és összetevőkből épül fel, a test anyagát mahagónifa adja, amire az újabb színekben készülő gitároknál lángolt juharfa tető került. A háromrétegű jávorfa nyakon égetett juhar fogólapot találunk 22 J érintővel, a Graphtech Nubone XB felső nyereg szélessége mindössze 43 mm. A gitáron Fishman SONICORE húrláb pickup továbbítja a hangot, aktív Fishman TL-3 elektronika, beépített hangoló és Grover kulcsok teszik teljessé ezt a hangszert.

 

 

Viper-400 Baritone_700x.jpg

 

VIPER-400 BARITONE
BLACK SATINE

 

Az aszimmetrikus double-cutaway fazonú Viper most már 27 inches menzúrájú bariton modellként is elérhető, méghozzá olyan áron, amit egy átlag gitáros is ki tud fizetni. A mahagóni testhez ragasztott háromrétegű mahagóni nyak csatlakozik, pau ferro fogólappal és rajta 24 XJ érintővel. Az EMG 85 nyaki és EMG 81 húrláb pickupot közvetlenül a testre rögzítették, az aktív elektronikát egy hangerő, egy hangszín és egy pickupváltó kapcsolóval kezelhetjük. A gitárt fekete Tune-O-Matic húrlábbal és húrtartóval, valamint Grover húrgépekkel szerelték fel, melyek tökéletesen illenek a gitár selyemfényű fekete fényezéséhez.

 

 

 

M-200_700x.jpg

 

M-200
ALIEN GRAY

 

Az LTD a megfizethető árú 200-as sorozat két modelljét is frissítette. A csavarozott nyakú, mahagóni testű M-200 új Alien Gray színben is kapható. Az extra vékony ”U” profilú jávorfa nyakon égetett jatoba fogólapot találunk 24 XJ érintővel. A gitárt két ütős ESP Designed LH 150 pickup hajtja, kiemelendő még a Floyd Rose tremolós húrláb, és a hozzá tartozó satus felső nyereg.

 

 

Viper-256_700x.jpg

 

VIPER-256
SNOW WHITE

 

A népszerű Viper-256 új, hófehér színben is elérhető már. A mahagóni testű, háromrétegű mahagónifa nyakkal rendelkező gitár tökéletes hangszer metal, rock és blues műfajokra, de más stílusú zenékben is megállja a helyét. A vékony „U” profilú nyakra égetett jatoba fogólapot ragasztottak, melyen 24 XJ érintőt találunk. Ezen a modellen is két ütős ESP Designed LH 150 hangszedő dolgozik, a Tune-O-Matic húrláb és húrtartó azonban fix. A hófehér lakkozáson dögösen mutatnak a fekete pickupok és szerelvények.

 

 

 

Az ESP/LTD gitárok hazai és európai forgalmazója a Sound Service.

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.134296 másodperc.