zenesz_logo.png



Eddie Van Halen 75 gitárt adományozott saját gyűjteményéből alacsony költségvetésű iskolák zenei programjához.

 

van_halen_700_2.jpg

 

 

Eddie Van Halen zene iránti rajongása már gyerekkorában kezdődött, most évtizedekkel később, azon dolgozik, hogy biztosítsa a jövő generációi számára is a korai zenetanulás lehetőségét.

 

„Az egész életem a zenéről szólt” – nyilatkozta a CNN-nek. „Nem tudtam volna semmi mást elképzelni. Tényleg mellbevágott, amikor érettségi után mindenki azt kérdezte: akkor most milyen főiskolára mész?” Akkorra Van Halen már bátyjával, Alex Van Halennel együtt zenekarban játszott. „Hey Al, azt hiszem, jobban tesszük, ha maradunk annál, amihez értünk” – mondta akkor testvérének.

 

A CNN-nek azt is elmesélte, hogy a személyes gyűjteményéből adományozott 75 gitárt egy nonprofit szervezetnek, a Mr. Holland’s Opus Foundation-nek, akik évi 1800 gitárt biztosítanak alacsony költségvetésű iskoláknak évente. „Nagyon nehéz volt olyan jótékonysági szervezetet találni, amelyik elfogadott gitárokat. Mindegyik csak pénzt akart” – mondta Van Halen.

 

„Ez olyan ajándék, ami tartósan segít” – vélekedett Felice Mancini az alapítvány elnöke. „A srácok közösen használják a gitárokat, levizsgáznak, és a hangszerek az iskolánál maradnak. Az a célunk, hogy a gyerekeknek megadjunk minden eszközt, amit csak tudunk. Ha egy gyerek bekerül egy zenei osztályba, ott közösség épül, és könnyen megtalálják a helyüket. A zene a közös nevező.”

 

A program hatása messze túlmutat azon az egy lehetőségen, hogy a gyerekek zenekart alapítsanak, és elismert gitárosokká váljanak. Azok a gyerekek, akik hangszeren játszanak, jobb jegyeket kapnak, és egészségesebb, boldogabb az életük – a NAMM alapítvány szerint.

 

„A zene létszükséglet. Megérinti az emberek lelkét, a zene szerintem az univerzális nyelv, ami túllép mindenen” – fejezte be Eddie Van Halen.

 

 

 

 

 

Egy kis gitárlecke  Eddie Van Halen módra...