zenesz_logo.png



A Zoom a napokban mutatta be többsávos F6 kültéri felvevőjét, olyan képességekkel felruházva, amelyek rendszerint csak stúdió körülmények között állnak rendelkezésre.

F6_front_700x.jpg

 

A Zoom F6 a japán cég első professzionális 32 bites lebegőpontos felvételre is alkalmas kültéri felvevője, dupla AD konverterrel felszerelve, ami eddig soha nem tapasztalt nagyságú dinamikatartományt biztosít. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ezzel az eszközzel akár rendkívül hangos, akár nagyon halk hangforrások rögzítése lehetséges stúdión kívül, tökéletes hangminőségben.

A Zoom F6 felvevőt hat XLR mikrofon bemenettel és hat a professzionális minőségű, rendkívül alacsony zajszintet garantáló (-127 dBu) mikrofon előerősítővel szerelték fel, melyek 75 dB előerősítést nyújtanak. A bemeneteket mikrofon/vonal kapcsolókkal, valamint 24/48 V fantom táppal látták el. 24-bites felvételnél használható a Zoom fejlett „előre látó” hibrid limitere, ami túlvezérlés elleni védelmet nyújt, 1 milliszekundum késleltetést beállítva már megakadályozza, hogy túlvezérelt jel kerüljön felvételre. További professzionális jellemző a hőmérséklet-kompenzált precíz, kristály oszcillátoros órajel generátor (TCXO), melynek frekvencia pontossága 0,2 ppm.

 

F6_right_side_700x.jpg

 

Az F6 képes egyidejűleg 32 bit lebegőpontos, maximum 96 kHz mintavételezésű, és 24 bit/192 kHz mintavételezésű felvételt készíteni a hat bemenő jelről, így a rögzített sávok száma 12, a felvétel közben elkészített L/R mix-szel együtt pedig 14, mindez BWF kompatibilis WAV formátumban rögzítve. Felvétel közben fejhallgatóval sávonként monitorozhatjuk a felvételre kerülő anyagot, féder előtt vagy féder után, így felvétel közben szinteket tudunk állítani. A felvevő olyan okos funkciókat is támogat, mint az AutoMix, ilyenkor a Zoom F6 automatikusan úgy állítja a keverés szintjét, hogy csökkentse a környező zajokat.

 

F6_left_side 700x.jpg

 

A Zoom F6-on USB portot is találunk, ami lehetővé teszi, hogy az eszközt 6-bemenetes/4-kimenetes audió interfészként is használjuk, de az USB mentés céljára, valamint tápellátásra is használható. Ezen kívül sztereó vonalkimenet (3,5 mm sztereó jack) és szintszabályzós fejhallgató erősítő kimenet is rendelkezésünkre áll. Külső audió vagy videó eszközzel történő szinkronizáláshoz órajel ki- és bemenetet is kapunk. A felvett anyag mentése SD kártyára történik, az eszköz 512 GB-ig tud kártyát fogadni.

A Zoom F6 elég kisméretű kompakt eszköz ahhoz, hogy bárhová magunkkal vigyük, ugyanakkor kivételesen ellenálló a különböző környezeti hatásokkal szemben, ráadásul tápellátás tekintetében is több lehetőség közül választhatunk, a felvevő üzemeltethető 4 db AA elemmel, Sony L-Series elemekkel és Zoom AD-17 AC adapterrel egyaránt.

F6_with_battery_700x.jpg

Ha megvásároljuk a BTA-1 Bluetooth adaptert (nem tartozék) akkor az ingyenes Zoom F Control alkalmazással iPhone-nal, vagy iPaddel vezeték nélkül, távolról is vezérelhetjük az F6-ot. A Zoom új felvevője kompatibilis a Zoom F-Control FRC-8 keverővel, amihez USB-n keresztül csatlakoztatható, és így kényelmesebben, megfogható 60 mm-es féderekkel és gombokkal kezelhetjük a Zoom F6-ot.  

Összegezve: a Zoom ötvözte a 32 bites felvételi technikát a professzionális szintű Zoom F8n felvevő legvonzóbb jellemzőivel. Ez hihetetlen lehetőségeket nyújt bármilyen produkciónak, és felhasználási területnek, amelynek kompakt és kiváló minőségű megoldásra van szüksége kültéri felvételnél.

zoom_zfrc8_f_control_for_f8 700x.jpg

Zoom F-Control FRC-8

Tartozék: kamera rögzítő, 4xAA elem, Cubase LE és WaveLab LE letöltési kódok, használati útmutató
Opcionális tartozék: külön megvásárolható Zoom AD-17 adapter, BTA-1 Bluetooth adapter, hordtáska

Hazai ár: 286 900 Ft (Hangszerpláza)
A Zoom hazai és európai forgalmazója a Sound Service.