ZenészmagazinBudapest Music Expo 2018 – szubjektív I.

Zenészmagazin | 2018. Október 10., Szerda 15:00

Az idén 13. alkalommal megrendezésre kerülő Budapest Music Expón a Zenész Magazin is képviseltette magát, így benyomásainkat a három nap alatt tapasztaltak alapján tudjuk megosztani veletek.

bpmex0212_700x.jpg

 

 

Fotósunkkal és videósunkkal alaposan körbejártuk a két csarnokra osztott kiállítási területet, videó interjúkat készítettünk, melyek hamarosan felkerülnek a Zenész Magazin online felületére. Ez egy szubjektív beszámoló, majd a videó riportokkal kiegészülve biztos teljesebb, konkrétabb lesz a kép.

 

Az idei Music Expón is megmaradt a Hangos Csarnok, Halk Csarnok koncepció, ami azt jelentette, hogy a színpadok, bemutatók, kipróbálható erősítők, elektromos gitárok, basszusok, dobok a Hangos Csarnokban kaptak helyet, míg a Halk Csarnokban inkább stúdió- és világítástechnika, PA rendszerek, keverők, mikrofonok voltak láthatók. Persze voltak átfedések, mert a Hangos Csarnokban számos szintit, zongorát, elektromos dobot, effektet csak „halkan” fejhallgatóval lehetett kipróbálni, ugyanakkor például a Cort gitárokat forgalmazó Forte Music az elektromos gitárjait, erősítőit a Hangos Csarnokban mutatta be, míg az akusztikus gitárok a Halk Csarnokban voltak kiállítva.

 

 

bpmex0232_700x.jpg


Magyar Gitárosok Fala - részlet

 

 

Újdonság volt a Magyar Gitárosok Fala, melyre a legkülönbözőbb műfajokat képviselő magyar gitárosok adták kölcsön hangszerüket. Sok más között láthattuk Karácsony János, Tátrai Tibor, László Attila vagy Felkai Miklós saját hangszerét.

 

 

bpmex0167_700x.jpg

 

 

Hangos csarnok I.


Az egyik legnagyobb kiállítási területet a Yamaha foglalta el, köszönhetően a három hazai Yamaha márkakereskedőnek, az Eldorádónak, a Hangszerplázának és a Mezzoforte Hangszeráruháznak. A legnagyobb érdeklődés talán a billentyűs hangszereknél és elektromos doboknál volt tapasztalható, de itt voltak a Yamaha RevStar gitárok, TRBX basszusok, keverők, hordozható PA rendszerek, köztük az új StagePas 600 BT is.

 

 

bpmex0180_700x.jpg

 

Yamaha TRBX basszusok és RevStar gitárok


 

Yamaha_dob_bpmex0384_700x.jpg


Yamaha  DTX elektromos dobszettek

 

 

Minthogy a Line 6 is a Yamahához tartozik, a Line 6 multieffektjeit is ki lehetett vallatni. Jó ötlet volt a „süket szoba”, ahol többek között a Yamaha Transacoustic gitárját lehetett kényelmes körülmények között kipróbálni.

 

 

Yamaga Genos bpmex0360_700x.jpg

 

Neumann Balázs és a Genos

 

 

A stand másik oldalán, egy színpadon zajlottak a hangszerbemutatók, többek között láthattuk Neumann Balázst, ahogy a Yamaha Genos képességeit demonstrálta nagy átéléssel a népes hallgatóságnak.

 

    1 / 3  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.120463 másodperc.