zenesz_logo.png



Metal gitár workshop, metal koncert és könyvbemutató Budapesten és Győrben!

 

001_SOM_2017_500x.jpg

 

 

 

Kezdjük az elején: május végén a Zenész Magazin gondozásában magyarul is megjelenik  Alex Scholpp, a kiváló német metal gitáros könyve, a School of Metal, vagyis a Metal Iskolája. A kiadvány több mint 150 oldalas, kottákkal, magyarázatokkal, tippekkel és persze hangzó anyaggal – CD melléklettel dúsított. A hagyományos kották alatt gitár TAB-ok is segítenek a gyakorlatok, szólók elsajátításában.  

 

 

 

Alex Scholpp jobb also 700.jpg

 

Alex Scholpp

 

 

 

Alex egyrészt tényleg remek gyakorlatokat írt rock és metal gitárosok számára, melyek fokozatosan elvezetnek a metal klasszikusainak – Metallica, Megadeth, Guns N’ Roses, Eddie Van Halen – legnagyobb szólóihoz, másrészt a könyv a szólók kottáit, és lassabb tempóban feljátszott hangzó anyagát is tartalmazza. Kell ennél több? És mindez egy olyan metal gitáros tollából és stílusában, aki nem ma kezdte a pályát. Saját gitáriskolát vezet Stuttgartban, mellette Tarja Turunen finn énekesnővel, valamint két saját bandájával, a Farmer Boys-zal és a Tiefladerrel turnézik.

 

A Metal Iskolája megjelenésének apropóján Alex két magyarországi helyszínen ingyenes gitár workshopot tart, majd két kiváló hölgy kollégájával – Grog Lisee basszusgitárossal és Nicki Skistimas dobossal – egy kis zúzásban részesítik a megjelenteket. Azt is meg kell említenünk, hogy Alex az ESP Guitar endorsere, így ESP gitárt, valamint Blackstar erősítőt használ. Alex Scholpp és zenésztársai a SoundService, az ESP és a Blackstar – és még számos világmárka – európai és hazai forgalmazójának a szervezésében jönnek el Magyarországra.

 

 

 

127_SOM_2017-Nyeremeny_crop_500.jpg

 

 

A Metal Iskoláját a helyszínen meg lehet vásárolni, 1499 forintos áron. Mindenki, aki megveszi a könyvet, a kiadványban található sorsjegy kitöltésével sorsoláson vesz részt, melyen egy Blackstar ID:Core 20 V2 erősítőt nyerhet, mintegy 50 000 Ft-os értékben.

 

Abban, hogy Metal Iskolája magyarul is megjelenhet, a Zenész Magazinnak sok munkája és energiája fekszik, ezért természetesen szívügyünknek tekintjük Alex magyarországi turnéját, és minden érdeklődőt, metal és rock kedvelőt szeretettel meghívunk ezekre a kivételes eseményekre.

 

 

alex-workshop2017-1-4-fekvo-hird_700.jpg

 

 

Helyszínek és időpontok:

Metal gitár workshop, metal koncert és könyvbemutató

2017. május 26. – 17:30 Mezzoforte Hangszeráruház
Cím: 1137 Budapest, Radnóti Miklós u. 25.


2017. május 27. – 18:00 Hangszerdiszkont
9024 Győr, Bartók Béla út 1.

Mindkét rendezvény ingyenes!