zenesz_logo.png



„Nem számított, milyen körülmények között használtam, egy kis klubban, vagy egy szabadtéri fesztivál színpadán, mindig ugyanazt a kiváló eredményt tapasztaltam.

 

 DPA Microphones  Products _600.jpg

 

 

A DPA belga disztribútora az Amptec, az első DPA d:facto II Vocal mikrofonokat  Joris Verniest belga hangmérnöknek adta oda tesztelésre, aki különféle stílusú előadókkal, a legkülönbözőbb koncerteken próbálta ki az új mikrofont. Verniest, miután teljesen lenyűgözte az új mikrofon természetes tiszta hangja, bemutatta az új DPA d:facto II Vocal mikrofont néhány élvonalbeli belga zenekarnak is.

 

 

 „Nem számított, milyen körülmények között használtam, egy kis klubban, vagy egy szabadtéri fesztivál színpadon, mindig ugyanazt a kiváló eredményt tapasztaltam. Az ének hihetetlenül tisztán szólt, és nem szedte össze a dob, vagy a gitárerősítők hangját (crosstalk). Néhány koncertet fel is vettem, az összehasonlítás miatt több sávon, különböző mikrofonokkal, és hatalmas különbség volt az alacsony crosstalk tekintetében, a d:facto II javára.”

 

FA4018VDPAB__600.png

 

DPA d:facto II Vocal mikrofon 

 

 

A közelmúltban Verniest egy belga indie rock bandával, a Het Zesde Metaal-lal tesztelte a DPA d:facto II Vocal mikrofont. A zenekarral egy vonósnégyes is fellépett és egy akusztikus zongorát is hangosítani kellett. Mindkettőt DPA-val mikrofonozta, d:vote™ 4099 hangszer mikrofont használt a vonósokra, és két 4021 Compact Cardioid mikrofont - sztereóban - a zongorára.

 

dfacto-II-Vocal-Mic_600.jpg

 DPA d:facto II Vocal mikrofon, fejek és adapterek

 

„Általában vezetékes nyéllel használom a DPA d:facto II Vocal mikrofont, de nagyon kedvelem az adapter rendszert, amely kompatibilissé teszi a mikrofont a legszélesebb körben használt vezeték nélküli rendszerekkel” – mondja Verniest. „Mindig nagy rajongója voltam a DPA hangminőségének és egy kisebb gyűjteménynek is beillő mennyiségű DPA mikrofonom van. Ezért örültem nagyon, hogy az új d:facto II Vocal mikrofont tesztelhetem.”

 

 

dfactoIIhandl_crop.jpg

 DPA d:facto II nyél

 

Minden művész és énekes, érezte és értékelte a pluszt, a minőséget, amit a d:facto hozzátett a produkciójukhoz. „Volt, aki például, nagyon hangos és tiszta énekhangot akart beállítatni velem és a d:facto segítségével ez megoldható volt, a lekisebb gerjedés nélkül.”

 

Verniest elmondta, hogy bár néhány énekesnek időbe telt, míg megszokta a d:facto II Vocal mikrofon használatát, hamarosan ráéreztek, hogy minőség tekintetében valami nagyon kiemelkedőt kaphatnak.

 

Bővebb információ: http://www.dpamicrophones.com/en/Home.aspx