zenesz_logo.png



A Fender Parallel Universe sorozatában már bemutattunk pár elgondolkodtató hibrid modellt, melyekből kiderült, hogy Fender hogyan képzeli el klasszikus platformjainak ötvözését. Ezek limitált kiadású, de elérhető áron megvásárolható, különleges hangszerek.

 

Fender Limited Edition Troublemaker Tele 700x.jpg

 

A Fender bejelentette Parallel Universe sorozatának újabb modelljét, a Troublemaker Tele gitárt, ami a Gibson ikonikus Les Paulját idézi két humbucker hangszedőjével, négy potméterével, szegélyezett mahagóni testével és jávorfa tetőlapjával. És akkor még az Adjusto-Matic húrlábról, a pickup-váltó kapcsoló elhelyezéséről és a vintage stílusú stopbar húrtartóról nem is tettünk említést. (Ráadásul a Telecaster, eredetileg testen átmenő húrozású.)

 

 

Fender Limited Edition Troublemaker Tele kek 700x.jpg

 

 

A dolgok kissé más irányt vesznek, ha eljutunk az nagy Strat fejjel ellátott American Professional Tele nyakhoz és a 9,5 inches rádiuszú rózsafa fogólaphoz. A „Deep C” profilú nyak és a 22 keskeny-magas érintővel ellátott fogólap gyors játékra kiválóan alkalmas. A nyaknál egy Shawbucker 1T, a húrlábnál pedig egy Shawbucker 2T dolgozik, melyeket kifejezetten ehhez a gitárhoz finomhangoltak. Az összhatást az egyedi Cabronita koptatólap és a Jazzmastertől örökölt krémszínű potméter gombok teszik teljessé.

 

 

 

Fender Limited Edition Troublemaker Tele crop_700x.jpg

 

 

A 25,5 inches menzúrája Troublemaker nyaka a csont felső nyeregnél 42,8 mm széles, a nyak selyemfényű nitrocellulóz, a test fényes nitrocellulóz fényezést kapott. A gitár kétféle színben – Ice Blue Metallic és Ice Tea Burst – színben kapható, az 1999 dolláros árban egy kemény tok is benne van.

 

Érdekes, hogy az eddig bemutatott Parallel Universe modellek mindegyike a Telecaster testformából kiindulva mutatott valami újat, meglepőt, bár ez a továbbiakban nem mindig így lesz. Ezeket a gitárokat nagy sorozatban nem fogják gyártani, a Fender szándéka ezekkel a hibrid modellekkel feltehetően az, hogy egy kicsit megmozgassa a fantáziánkat és bemutassa, hogy a különböző jól bevált modellek karakteres elemeinek ötvözésével milyen nagyszerű hangszereket lehet létrehozni.  

 

 

 

 

Bővebben: Fender